Hvordan behandles IT-ansatte i usikre tider?

Det er i motvind at arbeidsgivere viser sitt sanne jeg. Hvordan opplever DU dagens situasjon?

Hvordan behandles IT-ansatte i usikre tider?

Det er i motvind at arbeidsgivere viser sitt sanne jeg. Hvordan opplever DU dagens situasjon?

Dette året begynte med optimisme og forventninger om videre vekst for nær sagt en samlet IT-bransje.

Fra de første meldingene om problemer i amerikansk økonomi begynte å dukke opp, til vi alle stod med beina godt plantet i en global finanskrise, gikk det relativt kort tid.

Etter hvert som året skred frem kom beskjeder om omstruktureringer, nedskjæring, skuffende salg og kuttrunder på rekke og rad. Flere ganger til stor frustrasjon for enkelte av våre lesere, som mente vi burde la være å skrive om dette.

Nå tror mange at det verste fortsatt står for døren, og det er ingen tvil om at mange vil få det tøft også i Norge neste år. Ekspertene forventer økende arbeidsledighet som følge av finanskrisen, og det er ingen grunn til å tro at IT-bransjen vil bli spart.

digi.no kjenner til flere IT-selskaper som utad gir et bilde av lønnsomhet og vekst, men som samtidig varsler egne ansatte om dårligere tider og nedbemanning. Enkelte må i disse dager tåle julebord med kolleger i full visshet om at det er noe av det siste de gjør sammen.

Nedbemanninger er aldri hyggelig, men noen arbeidsgivere er mer ryddige i slike prosesser enn andre. Ikke minst fikk mange IT-ansatte erfare det da dotcom-boblen brast ved årstusenskiftet. Der noen fikk romslige sluttpakker gikk andre for lut og kaldt vann, og ble tvunget til å jobbe ut lengre oppsigelsestider uten plaster på såret.

Det er i motvind at arbeidsgivere viser sitt sanne seg.

Nå lurer vi på om noen har opplevd episoder de oppfatter som urettferdige eller unødvendig tøffe i forbindelse med kuttrunder og økonomiske nedgangtider.

digi.no ønsker med dette å ta opp hvordan IT-bransjen behandler sine ansatte i usikre tider. Del dine tanker og erfaringer rundt dette her i debatten.

  • Hva har du opplevd?
  • Er det noe du mener som burde vært gjort annerledes?
  • Hvordan opplever du jobbsituasjonen i IT-bransjen nå?
  • Fortell om hvordan du ser på fremtiden

Husk at du som ansatt trolig har undertegnet en taushetserklæring. Hold deg til det generelle, og du kan gjerne være anonym.

digi.no har fulgt jobbmarkedet tett gjennom mange år. Vi kommer til å ytterligere belyse IT-ansattes arbeidsvilkår i tiden fremover. Erfaringene fra debatten vil være en del av grunnlaget for oppfølging mot bedriftsledere i bransjen.

Til toppen