Hvordan forholder man seg til umulige sjefer?

Torunn (28) er markedssekretær. Hun har fått ny sjef etter tre år og gleder seg ikke lenger til å gå på jobb. Hva kan hun gjøre?

Torunn spør: Jeg har jobbet i samme selskap i tre år, og trives egentlig godt. Nå har jeg fått ny sjef, og gleder meg ikke lenger til å gå på jobb. Jeg lurer på om jeg skal slutte, men har egentlig ikke lyst til det heller. Hva kan jeg gjøre med situasjonen?

Anne svarer: Det er vanskelig å kommentere situasjonen din uten at jeg kjenner denne bedre. Hvis du bestemmer deg for å bli i det firmaet du er i dag, kan det kanskje se ut som om en overføring til en annen avdeling, eller divisjon kan være redningen. Det kan jo være at kulturen her er litt annerledes. Ta deg litt tid og finn ut hvor de OK sjefene er. Forhåpentligvis finner du en bra match. Du kan jo også ta en tur innom personalavdelingen og gjøre en konfidensiell research her. Kanskje finner du ut at sjefen din har en track-record og at det er på tide å flytte ham videre. Pass på så du ikke går i fellen og prater for mye. Hold deg kun til saklige kommentarer som du er trygg på at du vil kunne gjenta hvis sjefen din er i rommet.

Til toppen