Hvordan friste til IT-studier

IT-Universitetet i København bruker fest og spill for å trekke til seg flere studenter.

IT-Universitetet i København bruker fest og spill for å trekke til seg flere studenter.

I Norge sliter IT-høyskoler og universiteter med glisne lokaler og dalende interesse for faget. IT-Universitetet i København derimot har klart å øke antall studenter de siste årene.

Et nytt grep skal friste flere avgangselever fra gymnas og handelsskole til å vurdere videre studier i IT: IT-Universitetet utfordrer dem til et møte med verdensmesteren i Counterstrike, Jonas Nikolaj Svendsen.

«Kom til fest på IT-Universitetet hvor du kan slå den tidligere verdensmester i Counterstrike,» lyder invitasjonen til universitetets IT-natt som skal gjøre unge interessert i IT.

IT-Universitetet i København samarbeider med næringslivet om å formidle fordeler med en utdannelse og karriere innen IT. Det skjer under den såkalte IT-natten den 6. februar som skal samle avgangselever ved videregående skoler.

Etter bedriftsbesøkene inviterer universitetet til fest med musikk og informasjon om IT-utdannelse. Der blir det også mulighet til å utfordre den tidligere verdensmesteren i skytespillet Counterstrike, Jonas Nikolay Svendsen. Til daglig studerer han til programvareutvikler på IT-Universitetet.

Det er kombinasjonen av teknikk, forretning og kommunikasjon i tillegg til å skape noe nytt som skal tiltrekke nye hoder til bachelorutdannelsen i programvareutvikling. Kampanjen er den første i en rekke av målrettede markedsføringskampanjer som skal få flere til å velge IT-utdannelse.

Til toppen