Hvordan oppgradere til Pentium 4

Oppgradering til Pentium 4 er ikke bare bare. Mye nytt på prosessorfronten kan presse deg til mye nytt på de andre frontene også.

Oppgradering til Pentium 4 er ikke bare bare. Mye nytt på prosessorfronten kan presse deg til mye nytt på de andre frontene også.

Pentium 4 er en helt ny prosessor fra Intel Corporation, og med denne loves man gull og grønne skoger. Eller gylne skoger, alt etter hvem som forteller.

Denne prosessoren går så fort som hele 1,5 GHz, og har også en god del annet "snadder" som gjør den verdt prisen for dataverdenens "liebhabere" (aka nerder ?).

Et av problemene med en så fersk prosessor, er at det er langt mellom tilgjengelige deler. Prosessoren ble lansert i dag, og støttes av Intels eget chipset med navn Garibaldi 850. Dette finnes etter det digitoday erfarer kun på Intels hovedkort, Garibaldi D850GB, og et hovedkort fra ASUS, om man skal stole på Cinet.

I tillegg til å måtte gå til innkjøp av et helt nytt hovedkort, som også ikke nødvendigvis trenger å være lett å få tak i, må du også kjøpe nytt minne. Internhastigheten på de nåværende Pentium 4-modellene er 400 MHz, og "gammel" PC-133 duger derfor ikke lengre. For å få maskinen til å fungere må man derfor gå til innkjøp av såkalt RDRAM, som tilfeldigvis er over dobbelt så dyr som normalt minne.

Når disse to delene, i tillegg til prosessoren, er kjøpt inn er man ferdig med den verste delen av oppgraderingen. Alle de tre dyreste delene er byttet ut, og det er da godt å vite at det kun er èn del til som må byttes - strømforskyningen. Hovedkortet krever nemlig en annen spenning og har andre plugger enn det gode, gamle du har fra før.

Trøsten må uansett være, for de som virkelig brenner for raske maskiner, er at det er rapportert om at 1,5 GHz-modellen har blitt kjørt i hele 1,6 GHz uten problemer, og uten registrering av nevneverdig varme etter 4 dager med intens regning.

Til toppen