BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hvorfor bruker «ingen» IPv6?

VIDEO: Internett går tom for IP-adresser og løsningen er klar, men ingen bruker den.

13. sep. 2008 - 10:48

IKT-bransjen er kunnskapssamfunnets fundament, og internett er en vesentlig del av dette fundamentet.

I denne serien med videoinnslag satser vi på at vi i hver episode tar for oss ett tema, en teknologi eller ett produkt som er viktig for IKT-bransjen.

I vårt første innslag tok vi får oss de nye betautgavene av Internet Explorer 8 og Google Chrome, to nettlesere som i stor grad vil påvirke surfeopplevelsen på internett.

I dette andre video-innslaget tar vi for oss et problem som kan true fundamentet for både IKT-bransjen og kunnskapssamfunnet. Internett er i ferd med å gå tom for IP-addresser, og selv om løsningen har vært klar i mange år, så er det nesten ingen som bruker den.

Vi i digi.no har skrevet jevnt og trutt om IPv6 i mange år, men vi fikk et lite sjokk og en aha-opplevelse da en rapport viste at nesten ingen brukte IPv6. Vi bestemte oss derfor å sette søkelyset på dette i en serie artikler, og vi vil fortsette å følge opp dette temaet når vi intervjuer aktørene i IKT-bransjen.

    Les også:

Dette er vårt andre første forsøk på denne form for videoinnslag. Vi har forhåpentligvis forbedret oss litt fra første episode, men vi ønsker å utvikle oss videre. Kom gjerne med innspill og kritikk her i debatten.

Vi er også interessert i å høre hva slags temaer, teknologier og produkter dere vil høre mer om i fremtidige innslag, samt om dere har noen forslag til hvilke eksterne gjester vi bør invitere.

Nedlastbare utgaver av videoene vil bli lagt ut etterhvert.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.