Abonner
JUSS OG SAMFUNN

Hvorfor er ingen IT-ledere blitt spurt?

Som headhunter forundres jeg over følgende: Hvorfor er ingen IT-ledere blitt spurt om å overta etter Einar Førde? Et av de hotteste prosjektene i NRK nå om dagen er jo digital-TV.

Gunnar Krogh-Tonning
12. jan. 2001 - 09:21

Ifølge Aftenposten er det Torger Reve som har forhandlet med Telenor og TV 2, men hva vet Reve om digitalisering?

Hadde det ikke vært behov for en NRK-leder som nær sagt bokstavelig tenker digitalt? NRK har jo også mildt sagt behov for en ny økonomi.

Min frykt er følgende: I den pinlige situasjonen som nå er oppstått, vil NRK-styret føle seg presset til å finne en kjendis i rollen som NRK-sjef. Helst bør hun/han være tilnærmet rikskjendis, ha en viss mediebakgrunn og gjerne ha tilbrakt et par år på BI i ungdommen.

Hvem dette skal bli, vil jeg ikke spekulere i uten å få betalt for det. Men siden ett hodejegerfirma har takket for seg på grunn av lekkasjene i systemet, ville jeg trolig sagt "ja" dersom NRKs kommende styreleder hadde spurt meg om å ta jobben med å finne Førdes etterfølger.

Historisk sett har vel NRK-sjefene (uten å forringe deres kvalifikasjoner) blitt valgt etter partifarge og diverse andre taktiske kriterier. Tiden er forlengst inne til å snu på flisa.

Skulle kulturministeren mot formodning lese dette, er hun velkommen til å ringe. Jeg har flere kandidater i ermet, kanskje også med IT-bakgrunn.

Én ting er klinkende klart: Det må være lettere å være sjef i NRK enn i NSB, selv om en slik argumentasjon selvfølgelig er en ren avsporing...

Les mer om: