Hvorfor presser ikke Microsoft ut Skype?

Skype er en vanvittig suksess og konkurrentene velter frem. Men hvor er Microsoft, som bare trenger litt finpuss?

Skype er en vanvittig suksess og konkurrentene velter frem. Men hvor er Microsoft, som bare trenger litt finpuss?

Ikke misforstå - jeg har i utgangspunktet ikke noen stort behov for at Microsoft skal utnytte sitt Windows-posisjon til å dominere nye tjenester.

Det har selskapet gjort på en rekke fronter, men Skype er et interessant unntak. Telefon-programmet Skype har klart å presse seg inn på et marked Microsoft og to andre giganter leder - uten noen helt klare fortrinn og uten at Microsoft raskt har kopiert/tilpasset sitt produkt.

Samtale-programmet Skype har i løpet to år fått 40 millioner brukere. Nå påstås det at selskapet er til salgs for 19 milliarder kroner.

40 millioner brukere er ikke verd 19 milliarder. For konkurrentene velter frem i alle land. Men det underlige er at aktører som Microsoft ikke har giret opp. Hvorfor i all verden lar Microsoft et lite europeisk selskap stjele av lasset og bygge opp milliard-verdier?

Bill Gates og Steve Ballmer er ikke kjent som feige eller nølende - verken når det gjelder eksisterende de skal inn i, eller å forsvare sine produkter mot nye konkurrenter. Og Microsoft har et meget populært chat/tale/video-konferanse-program som gir langt mer enn det Skype gir.

Messenger mangler - i utgangspunktet - noen små funksjoner for å hamle opp med Skype. Det har i tillegg en lang rekke andre, for eksempel støtte for videokonferanser, som Skype mangler. Det burde dessuten være mer fristende å ringe med et program som har en million norske brukere?

Messenger lar deg både prate og kjøre videokonferanser med andre brukere. Det er kanskje muligheten til søke etter personer som du allerede ikke har lagt inn på din kontaktliste, som gjør Skype nyttig.

Men det har også Messenger, den fungerer bare ikke. Søk på medlemmer av redaksjonen i digi.no gir ikke noe svar og vi sjekket av navnene ligger inne i den offentlige profilen.

Det kan være en glipp - men hvorfor gjør ikke Microsoft noe med Messenger for å stoppe flommen av brukere som begynner å bruke Skype? Og er det bare søkemuligheten som gjør at Skype er så populært?

Det er ikke ofte IT-markedet forbauser meg på denne måten, men Skype er en ekte kjerring mot strømmen.

Til toppen