Hvorfor startet de for seg selv?

Har du en gründer i magen må du få med deg dette.

Hvorfor startet de for seg selv?
Professor og gründer av CFEngine, Mark Burgess, kommer til Oppstart 2013 - som digi.no er med å arrangere 10. januar. Bilde: CFEngine

Rett over nyttår inviterer digi.no, i samarbeid med Forskningsparkens StartupLab og Build2Grow, til noe vi har kalt Oppstart 2013 den 10. januar. I etterkant av Institutt for informatikk sin masteruke har vi invitert noen svært spennende gründere innen teknologi-feltet til å gi svar på spørsmålet: Hva gjorde at de startet opp noe selv?

Den mest erfarne «oppstarteren» som kommer er John Markus Lervik, som nå er i full gang med å bygge opp teknologiselskapet cXense. Han var en av grunnleggerne av Fast Search & Transfer, som ble solgt til Microsoft for 6,6 milliarder kroner i 2008. Forrige uke ble det klart at hans nye IT-eventyr, som ble startet i 2010, allerede har en verdsetting på over 270 millioner kroner.

Geir Engdahl forlot Google for å satse på Appen SkyLib.
Geir Engdahl forlot Google for å satse på Appen SkyLib. Bilde: Per Ervland

En annen foredragsholder som kommer er Geir Engdahl. Han er matematiker og jobbet i Google før han vendte nesen hjem til Norge. Nå har han startet opp SkyLib, som digi.no skrev om tidligere i år. Han står nå midt oppe i gründertilværelsen og vil dele sine erfaringer.

Dessuten kommer professor i nettverk og systemadministrasjon, Mark Burgess. Han er grunnlegger og teknologidirektør av det norskbaserte teknologiselskapet CFEngine, som opplever stor internasjonal vekst og som ble kåret til en av Norges mest spennende oppstartsselskaper.

Svenske Måns Adler står bak videotjenesten Bambuser.
Svenske Måns Adler står bak videotjenesten Bambuser. Bilde: Bambuser

I tillegg kommer også Måns Adler, som var med å starte opp mobil-videotjenesten Bambuser. Han vil stå på scenen sammen med finansmannen Alexander Munch-Thore. De skal fortelle historien om da Bambuser fikk på plass sin første storaksjonær: Christen Sveaas sitt investeringsselskap Kistefos.

Arrangementet avholdes på Forskningsparken i Oslo torsdag 10. januar fra ca. klokken 15 - og det er gratis. Men det er begrenset antall plasser. Du melder deg på via denne lenken.

    Les også:

Les mer om: