Hybrid produktivitet med lett WordPerfect

Corel vil hente det beste fra både vanlige og webbaserte progammer med selskapets WordPerfect Lightning.

Hybrid produktivitet med lett WordPerfect
Bilde:

Corel offentliggjorde denne uken den første offentlig betautgaven av selskapet WordPerfect Lightning, et gratis program for notater og tekstbehandling som er knyttet til en serie webbaserte produktivitetsverktøy.

WordPerfect består av fire komponenter, Navigator, Viewer, Lightning Notes og Connector.

Navigator er et sentralt sted for å samle og organisere innholdet. Viewer er et verktøy for å lese dokumenter i Word-, PDF- og WordPerfect-format. Det sies ikke noe om støtte for OpenDocument Format.

Lightning Notes er en lettvektsverktøy for å gjøre notater eller skrive lengre dokumenter. Den skal også fungere som en universell beholder for ideer, informasjon og bilder.

Connector er derimot en samling webbaserte applikasjoner som tilbys av selskapet Joyent. Applikasjonene er tilpasset grupper og små selskaper og skal tilby hver bruker tilgang til e-post, kalendere, adressebøker og lagringsplass for filer. Brukerne kan dele informasjonen seg i mellom. Tjenestene tilbys gratis med inntil 200 MB lagringsplass.

Det virker dog ikke som om brukerne kan redigere dokumentene sine ved hjelp av de webbaserte løsningene, noe som trolig vil anses som en svakhet av mange.

Dagen betautgave består av et 20 MB stort Windows-program som kan lastes ned til for eksempel en USB-basert minnepinne.

Mer informasjon og tilgang til betautgaven finnes på denne siden.