RESULTATERFINANS

Hydro IS kan velge å stå på egne ben

Flere store IT-aktører jakter på "godbiten" Hydro IS, men selskapet kan velge å stå på egne ben.

Norsk Hydro har nylig skilt ut IT-avdelingen i et eget selskap, Hydro IS Partner. Nå kniver flere store IT-aktører om å kapre dette selskapet, som blir regnet for å være den neste "godbiten" i IT-markedet. Hydro IS har nærmere 800 ansatte og en årlig omsetning på 1,3 milliarder kroner.

EDB Business Partner, CSC og TietoEnator har tidligere flagget interesse for selskapet. De ønsker å kjøpe Hydro IS, og deretter levere IT-tjenester tilbake til Hydro.

Hydro har tidligere signalisert at et alternativ kan være å få inn en IT-aktør som kan eie en minoritetspost. Aktuelle kandidater i bransjen har imidlertid tidligere sagt til digi.no at de ønsker å ta over hele selskapet.

Flere aktører har allerede hatt møter med Hydro IS. Det kan imidlertid ende opp med ingen av aktørene får noen avtale med Hydro. Hydro IS kan velge å fortsette å stå på egne ben.

- Det er mange selskaper som har presentert hva de kan tilføre oss, og vi har lyttet til dem. Men vi har ikke bundet oss til noen. Det er ikke sikkert vi ender opp med noen av dem, sier prosjektleder Geir Tuft i Hydro IS Partner til digi.no.

Hydro har ikke hastverk med å få noen avklaring på Hydro IS. Målet er få den beste IT-løsningen, og da vil selskapet foreta en grundig utredning først.

- Vi har valgt å kjøre en konseptstudie for å se på de ulike mulighetene vi har. Hvordan det vil påvirke situasjonen rent eiermessig er ennå ikke avklart, sier Tuft til digi.

- Når blir det avklart hva som skjer videre med Hydro IS?

- Vi vil ta oss god tid for å finne den beste løsningen. Vi tror ikke vi kommer i mål før nyttår, sier han.

Dersom Hydro skulle velge å selge hele eller deler av Hydro IS, så finnes det nok av kandidater. EDB, TietoEnator, WM-data, CSC er noen av de mest aktuelle kandidatene.

En særlig het kandidat til å ta over Hydro IS er trolig EDB Business Partner. EDB er største aktør i Norge på tjenesteutsetting med en markedsandel på 36 prosent. EDBs samarbeid med Accenture i Telenor-avtalen (drift av Telenors IT-avdeling) kan styrke mulighetene for EDB. En årsak til det er at Accenture allerede er tungt inne med konsulenter i Hydro IS. Det kan medføre at EDB lettere kan stikke av med Hydro IS.

En annen kandidat er CSC, et av verdens største selskaper på tjenesteutsetting. For et års tid siden tok CSC over IT-avdelingen til SAS. Selskapet har ifølge CSC Norge-sjef Per Kristian Nauste ambisjoner om å bli en av de ledende aktørene i Skandinavia, og selskapet ønsker å vokse gjennom oppkjøp.

Svensk-finske TietoEnator er blant de ledende aktørene i Norden, og har vært et av de selskapene som har levert svært gode resultater også i dårlige tider. Selskapet har uttalt ambisjoner om å vokse gjennom oppkjøp, og det har midler til å gjennomføre det.

Også svenske WM-data kan være en aktuell aktør. IT-konsernet har virksomhet i hele Europa, og har finansielle muskler til å kjøpe Hydro IS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.