SIKKERHET

Hydro nærmer seg normal drift etter dataangrep

Hydro har gjort ytterligere fremskritt i arbeidet med å returnere til normal drift. Fire av fem forretningsområder driver nå produksjon med normal kapasitet.

Hydro har gjort ytterligere fremskritt i arbeidet med å returnere til normal drift. Konsernet varslet alle sine ansatte om ikke å slå på datamaskinen grunnet dataangrep.
Hydro har gjort ytterligere fremskritt i arbeidet med å returnere til normal drift. Konsernet varslet alle sine ansatte om ikke å slå på datamaskinen grunnet dataangrep. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix
27. mars 2019 - 14:29

Men graden av manuelt arbeid er større. I det mest berørte forretningsområdet, Extruded Solutions, økes produksjonen gradvis i alle enheter.

Det var natt til tirsdag 19. mars at Hydro oppdaget at selskapet var rammet av et omfattende dataangrep. Angrepet berørte først en virksomhet i USA, og spredte seg derfra til andre deler av organisasjonen i USA og Europa. Den foreløpige evalueringen viser at det økonomiske tapet er på mellom 300 og 350 millioner kroner.

– Vi har nå fått i gang produksjonen i Building Systems. Det er fortsatt uklart hvor lang tid det vil ta før vi er helt tilbake til det normale, men vi vil gradvis trappe opp leveranser til kundene i Building Systems i løpet av de kommende dagene, sier konserndirektør Egil Hogna for Extruded Solutions.

Onsdag morgen var produksjonen ved Building Systems’ anlegg i gjennomsnitt 20 prosent av full kapasitet, mens den samlede produksjonen i Extruded Solutions lå rundt 70 til 80 prosent.

Finansdirektør Eivind Kallevik opplyser at Hydros globale IT-organisasjon jobber kontinuerlig for å løse situasjonen sammen med det beste som finnes av eksterne ressurser.

– Det viktigste for oss nå er at vi starter opp igjen driften av IT-systemene på en trygg og sikker måte, og gradvis trapper opp mot normal produksjon. Vi gjør vårt ytterste for å begrense innvirkningen på Hydros kunder, leverandører og andre partnere, sier Kallevik.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.