Hydro skal overgi 650 IT-hoder til Statoil

Hydro-sjef Eivind Reiten selger ut mer, men ikke Hydros store IT-selskap. Det kan øke faren for kutt.

Hydro skal overgi 650 IT-hoder til Statoil

Hydro-sjef Eivind Reiten selger ut mer, men ikke Hydros store IT-selskap. Det kan øke faren for kutt.

Hydro deler opp stadig mer av selskapet og dette skaper spenning om hva som skal skje med Norges etter alt å dømme største IT-avdeling. Hydro IS Partner er et selvstendig IT-selskapet med hele 650 ansatte.

I motsetning til ErgoGroup, som er Postens utskilte IT-avdeling, har ikke Hydro IS Partner skaffet seg signifikante kunder utenfor Hydro-sværen. Hydro vurderte å selge selskapet i flere år fra 2005-2006, men det ble aldri noe av.

I går offentliggjorde Hydro-sjef Eivind Reiten at man skal selge et tilsvarende utskilt datterselskap. Hydro Service Partner har 850 ansatte utfører tjenester for andre interne selskaper.

Dette og salget av kunstgjødsel (Yara) og nå snart olje-gass-divisjonen til Statoil deler opp hele kundegrunnlaget til Hydro IS Partner. Snart står Hydro bare igjen med aluminium og har ikke behov for en IT-avdeling på 650 ansatte.

Hydro IS Partner følger med når olje/gass-divisjonen i Hydro fusjoneres med Statoil, det bekrefter Ragnvald F. Berteussen, direktør for pressekontakter, andre virksomheter, i Hydro.

Hydro kunne nok fått en hyggelig pris for selskapet i et marked med skrikende mangel på folk, men en mulig stor mangel på kunder ville ha redusert en pris.

- Uten Yara og andre Hydro som IT-kunder, trenger Statoil å øke IT-avdelingen sin med 650 ansatte Hydro-ansatte, spør digi.no til Berteussen.

Statoil inngikk like før jul en milliardavtale med IBM der IBM skal løse veldig mye av IT-behovene til selskapet i årene fremover, påpeker digi.no.

Berteussen avviser ikke problemstillingen, men vil ikke svare på spørsmålet.

- Dette skal bli avgjort i det nye energiselskapet (Statoil med Hydro/olje/gass) og blir klart innen inngangen av tredje kvartal, sier Berteussen.

digi.no får det samme svaret på om Hydro IS skal bli et datterselskap eller fusjoneres inn i Statoil og om selskapet har behov for så mange ansatte av presse-ansvarlig i Hydro IS Partner, Aud Marit Wegger.

Hydro IS-sjefen medgav 29. januar over digi.no at selskapet ikke har andre kunder å lene seg på.

- Vi leverer i dag tjenester til Yara, Hydro Aluminium og Olje og energi. Det andre blir smått, medgir Ivar Arne Børset, administrerende direktør i Hydro IS Partner til digi.no

- Vi har egentlig fint lite å si. Vi jobber med saken og det vil komme endel informasjon fremover, er alt Børset vil si til digi.no.

Til toppen