RESULTATERFINANS

Hydro søker medeier til nytt IT-selskap

Hydro skal skille ut sin IT-avdeling innen 1. april. Det skaper en ny storaktør i IT-markedet.

25. feb. 2004 - 11:51

Som meldt i desember, skal Hydro skille ut sin IT-avdeling. Det skaper et ny, stor aktør i det norske IT-markedet. Avdelingen omsatte i fjor for 1,35 milliarder kroner, og har drøye 800 ansatte inkludert eksterne konsulenter.

    Les også:

Første fase går ut på å konstituere IT-avdelingen som eget selskap, Hydro IS Partner.

– Dette arbeidet skal være ferdig i løpet av første kvartal i år, forteller administrerende direktør Terje Mjøs i Hydro IS Partner til digi.no. – I første omgang skal vi eies hundre prosent av Hydro,

Fase to går ut på å finne en strategisk partner som kan hjelpe selskapet i kampen for å vinne IT-kontrakter. Det er da aktuelt å selge en del av selskapet til eksterne eiere, men Hydro kommer fortsatt til å være majoritetseier.

– Vi ser det som naturlig å søke en partner, som går inn i selskapet og tar en eierandel. Men Hydro skal fortsatt være største eier. Vi skal ha en intern diskusjon om mulige konsepter før vi går videre med fase 2. Vi har ikke begynt å forberede dette arbeidet ennå, sier Mjøs.

– Hvile selskaper kan det dreie seg om? Er selskaper som EDB, Ementor, WM-data, TietoEnator aktuelle?

– Det vil jeg ikke spekulere på. Det finnes en rekke norske og internasjonale selskaper som kan være aktuelle, sier han.

Hydro IS Partner har 620 ansatte. Av disse jobber 500 i Norge. Selskapet sysselsetter i tillegg 160 eksterne konsulenter. Selskapet håndterer 80 prosent av IT-arbeidet i Hydro.

Selskapet hadde i 2003 en omsetning på 1,35 milliarder kroner. Til sammenligning hadde et selskap som Ementor en omsetning på 2,4 milliarder kroner i 2003, mens EDB Business Partner hadde en omsetning på 4,3 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.