KARRIERE

– Hyggelig at beste kandidat er kvinne

Nominasjonskomiteen innstiller på næringslivstoppen Gunn Wærsted (60).

Nordeas konserndirektør Gunn Wærsted (60) ligger an til å bli Telenors neste styreleder. Siviløkonomen er tidligere kåret til en av Norges mektigste næringslivskvinner.
Nordeas konserndirektør Gunn Wærsted (60) ligger an til å bli Telenors neste styreleder. Siviløkonomen er tidligere kåret til en av Norges mektigste næringslivskvinner. Bilde: Stian Lysberg Solum
NTB
17. des. 2015 - 08:35

Gunn Wærsted (60) er foreslått som ny styreleder i Telenor.

– Vi er opptatt av å finne den best mulige styrelederen, sier lederen av nominasjonskomiteen.

Wærsted er konserndirektør og medlem i konsernledelsen i Nordea Bank og administrerende direktør i Nordea Bank Norge. Hun har også blant annet vært administrerende direktør i Sparebank 1 Gruppen og konserndirektør i DNB. Gunn Wærsted er også styreleder i Petoro.

Hun var på forhånd trukket fram som en av de aller sterkeste kandidatene, og onsdag ettermiddag presenterte komiteen sin innstilling.

– Det var ikke et vanskelig valg å foreslå Gunn Wærsted, men det har vært en omfattende prosess å komme fram til en kandidat, sier Anders Skjævestad, leder av bedriftsforsamlingen og nominasjonskomiteen i Telenor ASA, til NTB.

Telenors bedriftsforsamling skal velge styreleder 17. desember. Vervet som styreleder i Telenor ble ledig da Svein Aaser ble bedt om å trekke seg av næringsminister Monica Mæland (H) i oktober. Bakgrunnen var styrets håndtering av den såkalte VimpelCom-saken.

Kvinnekritikk

I ettertid har Telenor også vært i hardt vær fordi ingen kvinner skal ha blitt innkalt til intervju da selskapet ansatte Sigve Brekke som ny konsernsjef i mai. Men konsernet kan nå altså få en ny kvinnelig styreleder i stedet.

– Vi er opptatt av å finne den best mulige styrelederen for Telenor, uavhengig av kjønn. Men med den debatten som har vært i det siste, er det hyggelig at den beste kandidaten er en kvinne, kommenterer lederen av nominasjonskomiteen.

Gunn Wærsted har gjentatte ganger stått på Kapitals årlige liste over Norges mektigste kvinner, og ble i 2008 og 2009 kåret til Norges mektigste næringslivskvinne av VG. (©NTB)

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.