BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hyggelig høst for PC-kjøpere

For å presse AMD, lover Intel massive priskutt og raskere lanseringer utover høsten. Her er Intels planer:

19. juli 2001 - 14:13
AMDIntel



Intels strategi mot AMD er flerdelt. En går på pris, men Intel håper også at de skal distansere seg fra AMD ved å bytte over til Pentium 4-prosessoren. Intel lanserer derfor den siste versjonen av Pentium 3 allerede i august, foran den tidligere planen.

Allerede mot slutten av året sier Intel at selv svært billige PCer (i USA under 800 dollar) vil ha en Pentium 4-prosessor. For å klare dette, må selskapet virkelig kutte prisene, men når og hvor mye vil man ikke røpe.

For å gjøre dette mulig, skal Intel lansere et nytt brikkesett som lar Pentium 4-prosessoren bruk vanlig DRAM-minne. I dag krever prosessoren den dyrere Rambus-minnetypen.

Intel er dessuten under press av det fallende PC-salget. For det er ikke sikkert at PC-salget vil løfte seg tilbake til gamle høyder. Samtidig håper Intel at mange brukere vil oppgradere maskinen sin når de skal gå over til Windows XP.

For å presse ut AMD har Intel lagt et agressivt løp for nye lanseringer. I løpet av september bryter selskapet 2 Ghz-grensen med en ny versjon av Pentium 4. I løpet av november kommer en 2,2 Ghz-versjon og i løpet av andre kvartal kommer 2,4 Ghz-utgaven.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra