Hyggeligere å handle på utenlandske nettbutikker

Posten foreslår en endring som trolig vil friste deg til å handle mye mer fra utenlandske nettbutikker.

Posten foreslår en endring som trolig vil friste deg til å handle mye mer fra utenlandske nettbutikker.

Netthandel har mye for seg, men i dag gjelder dette stort sett bare hvis du handler fra norske nettbutikker. For handler du på utenlandske nettbutikker som Amazon.com for mer enn 200 kroner, må du tollbehandle pakken. Posten ha derfor først ha en "registreringsavgift" på 62 kroner og med mindre du ønsker å sende papirene frem og tilbake selv, kommer det på ytterligere 149 kroner.

Les også


Fordi det bare er bøker som er momsfritt og alt annet enn en CD-plate overstiger 200 kroner, er nettkjøp av mindre varer i utlandet lite attraktivt i dag. Posten fortollet da også bare 80.000 pakker fra utlandet i fjor.

Grensen på 200 kroner har stått stille siden 1976, påpeker nå Posten og har regnet ut at justert for inflasjonen, skulle grensen i dag vært 825 kroner. Posten ønsker derfor å heve grensen for fortolling til 1000 kroner, skriver Aftenposten.

-Vi har skrevet et brev til Samferdselsdepartementet hvor vi ber om at verdigrensen øker, og vi har bedt om et møte på nyåret, sier informasjonsdirektør Elisabeth H. Gjølme i Posten Norge AS til Aftenposten.

Posten mener en høyere grense ville skape mindre papirarbeid, byråkrati og gjøre at du får pakkene raskere. Dette ville stimulere netthandelen med utlandet.
Den norske handelsstanden og de norske nettbutikkene er neppe like begeistret for forslaget.

Til toppen