Hynix-kreditorer stemmer for salg

Det holdt så vidt: Et tilstrekkelig flertall av Hynix' kreditorer støtter salget av selskapet til Micron.

Det holdt så vidt: Et tilstrekkelig flertall av Hynix' kreditorer støtter salget av selskapet til Micron.

Det ble i går klart at kreditorer som representerer 77,7 prosent av selskapets gjeld, har stemt for å godta at Hynix Semiconductor selges til Micron Technology etter retningslinjene i den ikke-forpliktende intensjonsavtalen som ble undertegnet i forrige uke. Dette er så vidt mer enn det minimum på 75 prosent som avtalen setter som betingelse.

Les også

Avstemmingsresultatet kan tolkes dithen at en rekke privateide banker og investorer i Sør-Korea har prioritert hensynet til arbeidsplasser og lojalitet til egen regjering foran det å redusere egne tap til et minimum. Statsbankene som sto for brorparten av gjelden skal ha gjort det klart at alternativet til salg er å likvidere hele selskapet.

Aksjonærer og fagorganiserte har gått sammen for å protestere mot intensjonsavtalen, i et siste håp om å få kreditorene til å satse på videre drift med sørkoreansk kapital.

Når kreditorene har sagt ja, må avtalen godkjennes av begge partenes styrer.

Avtalen har tre hovedpunkter:

  • Micron overtar minneproduksjon til Hynix for 108,6 millioner av sine egne aksjer. Ved børsens stengetid i går var disse verdt 26,42 dollar per stykk, det vil si 2,87 milliarder dollar til sammen.
  • Micron betaler 200 millioner dollar kontant for en 15 prosents andel i det som er igjen av Hynix når minneproduksjonen er borte.
  • Hynix' sørkoreanske kreditorer yter 1,5 milliarder dollar i lån til Micron for å finansiere oppgraderingen av anleggene for minneproduksjon.

Overtakelsen av Hynix gjør Micron til verdens største produsent av minnebrikker.
Til toppen