RESULTATERFINANS

Hynix-styret avviste salg til Micron

Styret i Hynix har avvist å selge sin produksjon av minnebrikker til Micron, trass i sterk anbefaling fra den sørkoreanske regjeringen.

2. mai 2002 - 10:05
Hynix Semiconductor

Forhandlinger om salg av minnebrikkeproduksjonen til Micron, som ville gjort det amerikanske selskapet til verdens største produsent av minnebrikker og gjort Samsung til den nest største, har bølget fram og tilbake i fem måneder.

Les også:


Regjeringen står likevel fast på at Hynix skal selge minnebrikkeproduksjonen til Micron. Den betrakter salget som en del av en større innsats for å trekke mer utenlandsk kapital til landet, og som en mer politisk korrekt løsning på Hynix' problem enn ytterligere tildeling av statsmidler. Tirsdag ble for eksempel bilprodusenten Daewoo solgt til General Motors for 400 millioner dollar, mens Lehman Brothers investerte én milliard dollar i den sørkoreanske bankgruppen Woori Financial.

Salget til Micron og påfølgende redusert produksjonsinnsats hos Hynix vil også bidra til å senke den globale minnebrikkeproduksjonen med fire til fem prosent, som er det analytikerne mener er nødvendig for å sikre stabile priser og lønnsom drift i årene framover.

Selv om kreditorene og den administrative ledelsen i Hynix varmt anbefaler intensjonsavtalen med Micron, valgte selskapets styre å avvise den i en avstemning tirsdag. Styret mener avtalen er ugunstig for Hynix, og at selskapet bør søke en annen løsning på sine problemer.

Finansminister og visestatsminister Jeon Yun-churi advarte at regjeringen ikke vil la seg presse til å refinansiere Hynix, og at selskapet måtte ty til det private markedet for å unngå konkurs.

Analytikere tror likevel at salget til slutt vil gå i orden.

Det er to årsaker til det: For det første har Micron insistert på at det fortsatt er interessert. For det andre er Hynix' gjeldsavtale med statsbankene formulert slik at den vil konverteres til aksjer i løpet av de nærmeste ukene. Da blir bankene de dominerende eierne med 75 prosent av aksjene, og står fritt til å kaste styret og sette inn et nytt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.