RESULTATERFINANS

Hynix tapte 34 milliarder i 2001

Den koreanske minnebrikke-fabrikanten Hynix tapte 3,9 milliarder dollar i fjor, og gir ulike signaler til amerikanerne som vil kjøpe selskapet.

7. mars 2002 - 16:23


tjente

Hynix har alliert seg med sin store koreanske konkurrent Samsung for å heve minneprisene. Det er foreløpig lykkes å øke dem fra 1 dollar per standard 128 megabiters DRAM-brikke i november i fjor, til over fem dollar for noen dager siden.


Samtidig med tallene for 2001, la Hynix fram tall for de to første månedene i år: 423 millioner dollar i omsetning og 84 millioner dollar i positivt resultat. Hva dette gir i netto, ble ikke fortalt.

Disse oppmuntrende tallene har bidratt til en ny holdning overfor amerikanske Micron Technology Inc. som har tanker om å overta Hynix' minnebrikkeproduksjon. Hynix har en samlet gjeld på 4,7 milliarder dollar, og var svært lysten på å selge mens minneprisene var på det laveste.

De siste ukenes oppsving har fått noen kreditorer til å betenke seg, og til å vurdere hvor mye hjelp de trenger fra myndighetene og andre kilder til å opprettholde Hynix som uavhengig selskap.

Micron nektet å svare på et tilbud Hynix framsatte i forrige uke med 28. februar som frist. Mens kreditorene diskuterer, har Hynix' toppsjef dratt til USA i et forsøk på å få Micron i tale igjen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra