Hype for norsk Skype-teknologi

Norskeide GIPS har mangedoblet sin aksjeverdi, etter at eBay og Microsoft kjøpte deres avtalepartnere.

Norskeide GIPS har mangedoblet sin aksjeverdi, etter at eBay og Microsoft kjøpte deres avtalepartnere.

Global IP Sound (GIPS) er Stockholm-basert, men har hovedsakelig norske eiere. Selskapet leverer taleteknologi for bredbåndstelefoni, og deres mest prominente kunde er Skype.

Bredbåndstelefoni er i sterk vekst, og det har nok gjort sitt for veksten i selskapets aksjekurs. eBays milliardoppkjøp av Skype har nok også satt fantasien i sving når det gjelder verdien av andre selskaper i denne bransjen, spesielt leverandører til Skype.

GIPS hadde dessuten kontrakt med Teleo, som nylig ble kjøpt opp av Microsoft, og ventes å bli en del av deres satsing på bredbåndstelefoni. Det er ikke gitt at GIPS blir med videre på dette lasset.

I løpet av året har GIPS økt sin verdi i gråmarkedet med over 300 prosent, melder Finansavisen. Og det er ikke bare snakk om små aksje-poster til høye kurser. Flere kjendisinvestorer er inne og kjøper store volumer. Øystein Stray Spetalen har økt beholdningen med 560.000 aksjer og kontrollerer til sammen 2,3 millioner aksjer. Jon Fredriksen har økt med 460.000 aksjer og har til sammen nesten 1,7 millioner.

Kistefos er fremdeles største aksjonær med Skagen Vekst som nummer to.

GIPS omsetter for 23,8 millioner kroner og hadde et overskudd på 1,6 millioner første halvår. De inntektene må vokse svært kraftig hvis selskapet skal forsvare en verdi på 1,4 milliarder kroner.

Til toppen