BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hyperion integrerer øko-applikasjoner

Hyperions nye System 9 integrerer økonomiske applikasjoner med en plattform for beslutningsstøtte.

11. okt. 2005 - 15:01

Hyperion System 9 er et ærgjerrig produkt som skal samle alle nødvendige programmer for bedriftsstyring i ett grensesnitt og tilby tilgang til kunnskapen man ofte har problemer med å sette sammen og analysere, heter det i en pressemelding. Hyperion System 9 skal videre bidra til å redusere kompleksiteten i systemfloraen og gi innsyn i resultater og prestasjoner i alle deler av bedriften.

Produksjonsrapportering og økonomisk rapportering med konsolidering, planlegging, Scorecards, strategisk modellering og avansert analyse leveres gjennom det samme grensesnittet: Man trenger ikke bytte applikasjon eller logge seg inn og ut av forskjellige verktøy.

Grensesnittet leveres i en tynn klient som er personlig og skal kunne optimeres for spesifikke behov.

Godfrey Sullivan, president og administrerende direktør i Hyperion, beskriver System 9 som resultatet av et flerårig arbeid med å integrere løsninger som tidligere har vært atskilt.

– Løsningen gjør det mulig for alle innen bedriften å lære seg å benytte «Business Intelligence». Den er også den første som integrerer en BI-plattform med økonomiske applikasjoner. Det er en teknisk nyvinning som er blitt utviklet ut fra våre erfaringer med bedriftsforbedringer på mange Fortune 500 bedrifter i mer enn 20 år.

Blant betakundene er den svenske Handelsbanken.

På IT-siden reduserer Hyperion System 9 eiekostnaden ved å forenkle systemadministrasjon, vedlikehold og support.

Hyperion System 9 har disse komponentene:

  • Hyperion System 9 BI+: En BI-plattform som integrerer ledelsesrapportering, økonomisk rapportering og produksjonsrapportering i en felles arkitektur med felles tilgang via en tynn klient. Den omfatter avansert analyse, interaktive instrumenttavler og rapportering mot så vel relasjonsdatabaser som multidimensjonale databaser.
  • Hyperion System 9 Applications+: En produktsuite med økonomiske applikasjoner for Scorecards, planlegging, utforming, konsolidering og skreddersydde løsninger.
  • Hyperion System 9 Foundation Services: En skalerbar plattform for fellestjenester som avlaster systemadministrasjon og integrasjon. Den omfatter håndtering av masterdata (MDM).
  • Hyperion Workspace: Grensesnittet til System 9 BI+ og System 9 Applications+.

Hyperion har vært på det nordiske markedet siden 1986. Det nordiske hovedkontoret ligger i Stockholm, og siden 1999 har bedriften også hatt et salgskontor i Norge, der det i dag jobber to personer. Hyperion har et sekstitalls norske kunder, blant dem Posten, Norsk Hydro, Statoil, Orkla, Norske Skog, Kværner, Jotun, Telenor og Storebrand.

Hyperion vakte oppsikt i forrige uke da det ble klart at de hadde hyrt inn analyseselskapet Gartners fremste ekspert innen beslutningsstøtte, Howard Dresner, til en nyopprettet stilling som strategisjef. Dresner har inngående kjennskap til alle konkurrentene, og får ansvaret for å utvikle Hyperions helhetlige forretning, samt være selskapets talerør innen beslutningsstøtte og ytelsesstyring.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.