FORBRUKERTEKNOLOGI

Hyperraskt bredbånd i Hong Kong

Innbyggerne i Hong Kong får nå tilgang til en bredbåndsløsning man i Norge bare kan drømme om.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. apr. 2005 - 11:17

Mens de heldigste bredbåndsbrukerne i Norge nå kan få ADSL2+, kabelmodemløsninger eller fiberbaserte med nedlastingshastigheter på noen titalls megabits per sekund, er situasjonen en helt annen i mer tettbebygde strøk av verden.

HongKong Broadband Network (HKBN) annonserte nylig at selskapet har lansert en symmetrisk, bredbåndstjeneste med hastighet på 1 gigabit per sekund. Med symmetrisk menes at både nedlastingshastigheten og opplastingshastigheten er like høy. Prisen på tjenesten er 1680 hong kong dollar i måneden, omtrent 1350 norske kroner.

Ifølge HKBN er fiberløsninger som kan håndtere disse hastighetene, bygget ut i omtrent 800.000 av de 2,2 millioner husstandene i Honk Kong. I de fleste tilfellene er løsningen basert på fiberkabler fram til bygningene (FTTB) og deretter Ethernet-kabel til den enkelte abonnent, men også det tilbys også rene fiberløsninger (FBBH).

Premium bb1000, som tjenesten heter, kommer i tillegg til de eksisterende tilbudene, Mass Market bb100 - symmetrisk 100 Mb/s for omtrent 220 kroner i måneden, og Entry Point bb10 - symmetrisk 10 Mb/s for omtrent 120 kroner i måneden.

HKBN tilbyr også nærmere 200 betalt-TV-kanaler over nettverket. Disse er basert på MPEG-2 og leveres med bitrater på mellom 4,5 og 10 Mb/s.

Selskapets sentrale stamnett har i dag en total kapasitet på 2000 Gb/s, men denne skal enkelt kunne oppgraderes til 64.000 Gb/s når behovet melder seg.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.