Hypertec lover øreplugg til høsten

Etter store forsinkelser, har Hypertec byttet ledelse. Nå arbeider selskapet med planer om emisjon og lansering av sin ørepropp.

Norske Hypertec AS er et av mange oppstartselskaper som kan skrive under på at 2001 ble et tungt år. Selskapet arbeider med å lage en trådløs øre-enhet, kalt Freebit, for mobiltelefoner og vanlige telefoner.

digi.no skrev om selskapets ambisiøse planer i januar i fjor. Da lovet selskapet lansering i løpet av våren, men siden har det blitt stille. I midten av november tok "noen av hovedaksjonærene over kontrollen", forteller nyansatt administrerende direktør Gaute Aas og gründeren Richard Steenfeldt Berg måtte trekke seg.


- Etter så store forsinkelser var alle tjent med at vi fikk inn nye krefter, sier Aas til digi.no.

Hypertec var på konkursens rand, men fikk fremforhandlet en akkord med kreditorene som fikk deloppgjør i aksjer i selskapet.

Største eier i Hypertec er Sven-Erik Carlson, som bygget opp Tomra Sveits før han i 1999 solgte det til Tomra.

- Vi er ferdige med selve maskinvaren, den er identisk med det vi tidligere har vist bilder av og veier bare 11 gram, forteller Aas.

Selskapet holder nå på å finpusse programvare for å kvitte seg med et støyproblem. Når man kan vise frem en fungerende prototype, håper man å lokke til seg investorer.

- Målet er 15 millioner kroner, noe som vil la oss reise til Asia og Amerika for å skaffe oss produksjonspartnere og distributører, forteller Aas.

Målet er at Freebit skal være i butikkene i november til en pris på rundt 1700 kroner. Aas forteller også at Hypertec skal lage et mottaker-stykke til de mest vanlige mobiltelefonene. For Freebit er basert på radiobrikken til norske BlueChip og trenger en mottaker for å kunne kommunisere med mobiltelefoner.

Aas hevder at BlueChip-brikken gir bedre rekkevidde enn Bluetooth-teknologien som blant andre Ericsson bruker. Aas mener at Ericsson har solgt lite av sin ørepropp, blant annet på grunn av høyere vekt (24 gram) og rekkevidde-problemer.

Det norske selskapet jobber også med en Freebit-modell for vanlige telefoner, men den har prioritet to.

- Vi har valgt å fokusere på mobilmarkedet der kjøpeviljen er størst, sier Hypertec-sjefen.

I tillegg leker Hypertec med planer om trådløse stereo-hodetelefoner.

Til toppen