IT-HISTORIE

I 1993 ble internett rammet av at «september» aldri tok slutt

Det var prisen for at åpne nettet for «vanlige folk».

Arkivbilde: Det var ofte i slike terminalstuer at mange norske student fikk svært tidlig tilgang til internett. Bildet viser en terminalstue hos Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo hvor studenter sitter ved det som ser ut til å være Tandberg-terminaler, muligens modellen TDV 2230. Bildet er fra 1985.
Arkivbilde: Det var ofte i slike terminalstuer at mange norske student fikk svært tidlig tilgang til internett. Bildet viser en terminalstue hos Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo hvor studenter sitter ved det som ser ut til å være Tandberg-terminaler, muligens modellen TDV 2230. Bildet er fra 1985. Foto: Teknisk Ukeblad
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. sep. 2018 - 15:52

Internett. En gang et datanettverk knapt noen hadde hørt om, og hvor mange av brukerne ble pålagt å følge ganske strenge regler for hvordan de skulle opptre. Ellers risikerte tilbyderen å få problemer. De aller fleste av disse brukerne var tilknyttet universiteter og høyskoler. Å ha privat tilgang til internett var i beste fall forbeholdt noen få. 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.