I Bergen samler mediene krefter

"Konferansen Media 2000" er, ifølge reklamen, tidenes første norske mediefestival. Den skal sette fokus på den rivende utviklingen innen informasjonsteknologien.

"Konferansen Media 2000" er, ifølge reklamen, tidenes første norske mediefestival. Den skal sette fokus på den rivende utviklingen innen informasjonsteknologien.

Denne uken konvergerer alle mediene i årets største begivenhet for mediebransjen.

Organisasjonen Bergen Media By er dannet for å binde sammen alle gode mediekrefter i Bergen og Hordaland. Nå samler de alle de arrangementene som pleier å gå av stabelen enten hvert år eller annethvert år i en eneste begivenhet.

digitoday.no kommer til å være til stede under hele seansen som varer fra onsdag til lørdag denne uken, det vil si fra 6.-9.juni.

Festivalen inkluderer Media 2000, et arrangement som Bergen Presseforening står bak. Årets tema er "Mediekrigen" der alle medieaktører hver dag kjemper for å være først ute med de beste sakene.

Media 2000 inneholder blant annet også en messe hvor publikum slipper til.

Messen holdes i Grieghallen og retter seg både mot fagfolk og mediekonsumenter. I 1999 ble messen arrangert for første gang og samlet 5.000 mennesker, i år håpes på en dobling.

Det skal selvfølgelig også holdes foredrag under festivalen og først ut er kulturminister Ellen Horn. I tillegg dukker ringreven Jon Bing opp for å fortelle om siste nytt fra krystallkulen, journalist Per Helge Berrefjord

har en tese om at nettet er journalitsikkens redning og Finn H. Andreassen, Cee.tv (tidligere TV 2) vil fortelle om hvordan digitale nett og interaktive bokser vil endre innholdet i mediene.

Inkludert i festvivalen er også Nordiske TV-dager og for å avrunde det hele blir det Gullruten, TV-folkets hyllest til seg selv, direktesendt på TV 2 lørdag.

Festivalleder er Irmelin Nordahl.

Til toppen