I dag kommer været på nett

Etter mye plunder og heft kan endelig den nye værportalen yr.no gå på lufta.

I dag kommer været på nett

Etter mye plunder og heft kan endelig den nye værportalen yr.no gå på lufta.

Værsiden yr.no er et samarbeid mellom Meterologisk Institutt (MI) og NRK, som i dag lanseres offisielt.

Tjenesten har blitt kjørt i testversjon i hele sommer, og det triste og regntunge været satte fart på trafikken. Nettstedet fikk over 100.000 brukere på en uke, som kræsjet serverne. Enkelte elementer på sidene falt ut, blant annet de populære animerte kartene.

Men i dag hevdes tjenesten å være fullt ut stabil med værvarsler for rundt 700.000 steder i Norge, og 7 millioner steder i verden. Dermed er samarbeidet mellom Meteorologisk institutt og NRK også utvidet til å omfatte værvarsling på Internett.

Yr.no har allerede oppnådd å få 200.000 unike brukere i uka. I denne perioden har publikum hjulpet med å finne feil og forbedre nettstedet til lansering.

Den store endringen er at tjenesten nå anses som stabil, og at feil man oppdaget i beta-perioden er utbedret, skriver yr.no i dag i en pressemelding.

Foruten værvarsel skal man finne observasjoner fra alle Meteorologisk institutts målestasjoner i Norge og radar- og satellittbilder. Værvarsler og observasjoner oppdateres uten tidsforsinkelse. Værsituasjonen visualiseres gjennom animasjoner og kart med brukervalgte værlag.

Dette er gjort mulig gjennom utvikling av et systemer basert på standard web-teknologier (tjenesteorientert arkitektur), produksjon av varsler på forspørsel, tilgang til det meteorologiske datagrunnlaget i sanntid og gjenbruk av meteorologenes grafiske arbeidsverktøy.

Til toppen