JUSS OG SAMFUNN

I Drammen kommer mediene sammen

Skillelinjene er i ferd med å viskes ut etter at fire mediekanaler nå er samlet under samme tak.

13. juni 2000 - 06:20

I drammensdistriktet er det Orkla Media som har festet grepet om den lokale medievirkeligheten. Da et felles mediehus skulle bygges og ferdigstilles i desember 2001 bestemte likesågodt ledelsen i tre medievirksomheter seg for å flytte sammen halvannet år før det egentlig skulle skje.

Bjørn Gundersen.
Bjørn Gundersen.

Orkla-eide Drammens Tidende/Buskerud Blad (DT/BB), radiokanalen Kanal 1 (heleid av DT/BB) og TVBuskerud skulle samlokaliseres. Bjørn Gundersen, ansvarlig for TV- og radiovirksomheten, opplyser at de nå er i ferd med å skape en felles plattform for videre mediedrift.

Det var under Nordiske TV Dager i forrige uke at norske lokale TV-virksomheter beskrev sin nye bimediale hverdag. Mens A-pressen som styrer et stort lokalt avis- og TV-nettverk har som uttalt strategi å samordne sine medievirksomheter under samme paraply, er også Orkla Media i gang med effektiviseringsprosessen.

Blant annet har de lagd en felles portal i Vestfold

Les mer om dette her:
Samler Orkla-medier til ett e-rike

For de store eierne er det like besnærende at de kan spare kostnader som det kan bli naturlig at avis- og webredaksjoner søker sammen med TV- og radiovirksomheter. Til nå har ofte de ferske lokal-TV nyhetene blitt sett på som en konkurrent til lokalavisa, selv om avisvirksomheten har hatt eierandeler i TV-huset.

Nå virker det imidlertid som om stemningen er i ferd med å snu enkelte steder.

Gundersen sier at prosessen er i gang, foreløpig gjennom en "gentlemans agreement". Flere utfordringer ligger foran dem, både samordning av kulturer, men også i forhold til organisasjons- og avtaleverk.

Dessuten beskriver han at "Ta hensyn til avisa"-holdningen kan være en bøyg. Den samme holdningen som man får i forbindelse med fordelingen av stoff mellom avis og web, er også et forhold hvis Drammens Tidende skulle bli leverandør av nyheter til TVBuskerud.

I dag har de organisert det med en ansvarlig redaktør for web- og avisvirksomheten og en for radio- og TV-virksomheten. Sistnevnte virksomhet ledes av Gundersen, men han ser for seg en endring om ikke alt for lenge.

- Det bør være en hovedredaktør for alle kanalen, sier han. Gundersen er på spørsmål fra digi.no heller ikke fremmed for tanken om en "superdesk", en felles multimediedesk der alle nyheter koordineres og fordeles i ulike kanaler.

- Dette er et pilotprosjekt hvor vi må prøve oss fram, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.