I fjor slettet de 50 000 enheter. Til neste år skal det tallet dobles

Sikker sletting av data overalt der de befinner seg på en pc er alfa og omega for å kunne selge utstyret brukt, mener sikkerhetssjef Lene Zachariassen i Alternativ Data.
Sikker sletting av data overalt der de befinner seg på en pc er alfa og omega for å kunne selge utstyret brukt, mener sikkerhetssjef Lene Zachariassen i Alternativ Data. (Bilde: ORV)

Geir Erik Lian tar over som daglig leder i Alternativ Data (AD). Selskapet har med det fått på plass en leder som har tung erfaring fra IT-bransjen.

Med over 20 år i Hewlett Packard har 54-åringen vært med i bransjen fra den spede begynnelsen. 

Tar selskapet til nytt nivå

Nå skal han sørge for en solid omsetningsvekst i selskapet som jobber med datasikkerhet og sikker sletting av data. 

– Målsetningen er å ta AD til neste nivå ved hjelp av noen enkle parametere. Vi ser at det er et økende fokus på datasikkerhet også fra folk utenfor bransjen, sier Lian til digi.no.

Med den nye personvernloven som trer i kraft i 2018 stilles det økte krav til håndtering av sensitive forretningsdata.

Bedrifter kan få en særdeles kraftig økonomisk smell om de ikke holder seg på matta. Det norske Datatilsynet har varslet at de vil legge seg på EUs bøtenivå hvor man risikerer å blø fire prosent av omsetningen om man blir tatt for slik uforsiktighet.

Bøter på 850 000

I Norge kan det bli aktuelt med bøter så høye som 850 000 kroner per forseelse.

– AD skal doble omsetningen i bedriften. Vi skal vokse i eget hus, da vi ser at dette er et marked som er i vekst. Dette selskapet har et voldsomt potensiale, og jeg kjenner bedriften godt etter å ha sittet i styret i fire år, konstaterer Lian.

Fremover blir det aktuelt med nyansettelser. De har allerede ute en stilling på Finn, og flere blir det også i fremtiden.

Geir Erik Lian er formelt utdannet elektronikkingeniør og har hatt lederjobber i både Hewlett Packard og Lenovo.
Geir Erik Lian er formelt utdannet elektronikkingeniør og har hatt lederjobber i både Hewlett Packard og Lenovo.

– Vi trenger ikke nødvendigvis masse mennesker, og kommer definitivt ikke til å rokke ved hele arbeidsmarkedet, men vi skal ha inn nye folk her, konstaterer han.

Alle er sikkerhetsklarert

Per i dag består selskapet, som befinner seg på Alnabru utenfor Oslo, av ti ansatte. 

Selskapet er blitt en stor leverandør av brukte forretnings-pc-er til skoler, institusjoner og andre brukergrupper uten store IT-budsjetter.

Selv om sletting av data er selve bærebjelken i virksomheten, er det ikke det i omsetning. Rundt 75 prosent av inntektene stammer nemlig fra salg av brukt datautstyr, skrev digi.no tidligere i år.

– Som selskap har vi bygd et solid fundament med ansatte som har spesiell kompetanse og sikkerhetsklarering. Det gjør oss å stand til å håndtere brukt utstyr på en sikker måte, og det er det flere og flere kunder som etterspør, sier Lian.

Lian er formelt utdannet elektronikkingeniør og har dermed hatt god bruk for utdanningen sin i løpet av sin yrkesaktive karriere. 

Slettet 50 000 maskiner

Det er selskapet Elretur som eier sikkerhetsselskapet. Konsernsjef Stig Ervik har frem til i dag også fungert som daglig leder for AD.

– Det blir et stort løft å få Geir Erik Lian på laget. Han har en meget relevant bakgrunn og stor rekkevidde innenfor denne bransjen. I tillegg har han særdeles god og bred erfaring i den kundegruppen vi ønsker å nå. Med Geir Erik i lederposisjon ser vi for oss noen spennende år i et «sikkerhetsmarked» som er i en rivende utvikling, sier Ervik.

Alternativ data utførte sletting av rundt 50 000 enheter i fjor, og for å doble omsetningen må man også doble det tallet i årene som kommer. 

– Jeg gleder meg veldig. Selskapet har mange spennende ting på gang i et marked som blir sterkere og sterke. 

Kommentarer (25)

Kommentarer (25)
Til toppen