- I mellomtiden har verden kollapset

Men Une Amundsen depper ikke selv om han bød 600 millioner for SuperOffice rett før børskrakket.

- I mellomtiden har verden kollapset

Men Une Amundsen depper ikke selv om han bød 600 millioner for SuperOffice rett før børskrakket.

Superoffice-gründer Une Amundsen tok opp et lån på hele 325 millioner kroner i august. Pengene brukte han til å by på hele SuperOffice for å ta selskapet av børs. Totalt er det snakk om en kjøpesum på hele 600 millioner kroner.

Tilbudet ble presentert 18. august, og det tok ikke mange dagene før finansuroen utviklet seg til å bli en krise. Amundsen depper ikke av den grunn, men fleiper med at det kanskje var en litt uheldig avgjørelse:

- Jeg diskuterer nå med advokaten min og legen min om jeg var strafferettslig tilregnelig i gjerningsøyeblikket, sier Amundsen til Finansavisen.

IT-indeksen på Oslo Børs har nesten halvert seg siden Amundsen presenterte oppkjøpstilbudet.

- I mellomtiden har verden kollapset og det er naturlig å tenke hva som ville skjedd hvis jeg hadde ventet, sier Amundsen til Finansavisen.

Amundsen står fast ved at kjøpet var en lur ting å gjøre, og har ikke noe problem med å analysere seg frem til en positiv vinkling på situasjonen.

Han slår fast at han ikke ville fått finansiering til kjøpet i dagens finansmarked, og at de eksisterende aksjonærene uansett ikke ville solgt selskapet til en lavere pris.

Selv om alt nå tyder på at verden og IKT-bransjen går tøffere tider i møte, tror han ikke at bransjen eller Superoffice vil møte veggen.

- Det er i dårlige tider det gjelder å ha gode systemer. Det har vist seg tidligere, sier Amundsen til Finansavisen.

Han tror derfor at Superoffice skal klare å opprettholde resultatet i tiden fremover, men tror ikke på topplinjevekst.

    Les også:

Til toppen