MDG

I sommer ble to de partiene hacket. Nå får begge to en uventet smekk på lanken

Bot som svir.

OSLO  20160216.
Kveldsbilde av Stortinget og Eidvolls plass med skulptur av kong Christian Frederik.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OSLO 20160216. Kveldsbilde av Stortinget og Eidvolls plass med skulptur av kong Christian Frederik. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Bilde: Scanpix
25. nov. 2016 - 12:13

I sommer ble både SV og MDG rammet av dataangrep. Nå får de to politiske partiene smekk på lanken i form av gebyrer på henholdsvis 150 000 og 50 000 kroner. Det skriver NRK

I sommer ble SV sine medlemsregistre hacket og manipulert etter at en angriper til slutt kom seg inn i datasystemene til det politiske partiet etter gjentatte forsøk.

– MDG elsker fossilt brensel

Juni ble en ekstra pinlig måned for MDG sitt vedkommende. Der ble det sendt ut mellom 6 000 og 10 000 meldinger som fortalte at partiet elsket fossile brensler og ville legalisere marihuana. 

Begge partiene anmeldte hendelsene til politiet. Ifølge Aftenposten ble hackeren tatt etter kort tid, og tilstod begge tilfellene. 

Ifølge NRK sendte begge partiene avviksmeldinger til Datatilsynet da sensitive personopplysninger var kommet på avveie. 

Bot som svir

Nå får avvikene følger.

Kari Elisabeth Kaski i Sosialistisk Venstreparti forteller til NRK at de godtar gebyret fra Datatilsynet.
Kari Elisabeth Kaski i Sosialistisk Venstreparti forteller til NRK at de godtar gebyret fra Datatilsynet. Foto: Scanpix

Ifølge NRK er SVs bot 100 000 kroner høyere enn MDGs fordi stortingspartiet ikke hadde fulgt et pålegg om å implementere tofaktorautentisering fra Datatilsynet.

Kun SV velger å vedta reaksjonen fra tilsynet. 

– Datatilsynet har pekt på en mangel (tofaktor-autentisering journ.anm.) som vi var i ferd med å rette opp, men vi ble hacket før det var på plass. Men nå er det i orden, og vi vil fortsette å samarbeide med Datatilsynet om sikkerhet, forteller SVs partisekretær Kari Elisabeth Kaski til NRK.

Ifølge NRK har begge partiene hatt slette rutiner når det kommer til datasikkerhet. 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.