I Statoil er det Lotus som leverer kunnskapen

Statoil bestilte 16.000 K-station-lisenser i januar, og skal være blant Lotus' varmeste norske prospekter på kunnskapstjeneren Knowledge Discovery Server.

Formelt er det enda noen dager før Knowledge Discovery Server blir kommersielt tilgjengelig. Under kodenavnet Raven har programvaren vært beskrevet og demonstrert i nærmere to år. Discovery Server brukes i en prosess der automatisk katalogisering av dokumenter forfines manuelt, og fordeles på det Lotus liker å kalle "people, places and things", altså dynamisk oppdaterte oversikter om hvem som kan hva, hvor på Inter- eller intranettet informasjon finnes om gitte emner, og hvilke dokumenter er gode kilder til kunnskap.

K-station er en rolle-basert, individuelt tilpasset portal som gir strukturert tilgang til folk, steder og dokumenter, ikke nødvendigvis filtrert gjennom Discovery Server, selv om det er en grunnleggende tankegang at de to verktøyene utfyller hverandre.

- I to år har det vært lokk på IT-investeringer på klientsiden hos Statoil, forteller teknologiansvarlig Tommy Oustad hos Lotus Norge til digitoday.no.

- Investeringen i kunnskapsteknologi føres parallelt med en rekke andre prosjekter. Omtrent samtidig med 16.000 K-station fra Lotus er det bestilt 15.000 PC-er fra Dell.

K-station-portalen krever en rekke tilpasninger. PC-ene som rulles ut fra april, vil få portalen forhåndsinstallert. Utrullingen vil være gjennomført innen 1. juli.

- Statoil snuser også på Discovery Server, og sier konseptet faller sammen med ideer de selv har.

Lenger enn dette vil ikke Oustad gå om Discovery Server og Statoil.

- I forhold til K-station har vi to andre store kunder i Norge, forteller han i det en selger ringer med bjellen for å signalisere at nok en K-station-kontrakt er gått i orden. - Selv som enkeltstående produkt tilbyr den tilleggsfunksjonalitet ut over det konkurrentene kan skilte med.

Denne funksjonaliteten skyldes at K-station er stappet med annen Lotus-teknologi, blant annet Sametime der du ser hvem andre som er aktiv innen det samme problemkomplekset som du, og kan etablere toveis kontakt med dem ved et musklikk, og Quickplace, der du bruker noen få minutter på å opprette et nytt nettsted til et samarbeidsprosjekt, med adgangsbegrensning i den grad du ønsker det.

Til toppen