BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ibas ekspanderer til Polen

Det norske datasikkerhetselskapet Ibas EU-posisjonerer seg. Polen blir det 17. landet selskapet etablerer seg i.

25. nov. 2003 - 09:35

Datasikkerhetsselskapet Ibas har etablert datterselskap i Polen. Selskapet er lokalisert i Lodz, og representerer en tidlig etablering av Ibas kjernekompetanse i det nye Europa når Polen og ni andre land går inn i EU 1. mai 2004.

Navnet på det nye datterselskapet blir Ibas Polska sp. z o.o.

Polen blir dermed det 17. landet Ibas etablerer seg i - fra før har firmaet aktiviteter i BeNeLux (regnes som èn), Canada, Danmark, Tyskland, Spania, Frankrike, Hong Kong, Italia, Norge, Sveits, Singapore, Finland, Sverige, Tyrkia, UK og USA.

Ibas eier 60 prosent av det nye selskapet, med opsjon til å øke andelen til 100 prosent. Selskapet ledes av Bartlomiej Papierski. Papierski har lang fartstid innen datasikkerhet og han vil eie 40 prosent av det nye selskapet, opplyser Ibas i en pressemelding.

Ibas forklarer etableringen med "en bevisst satsing i en spennende del av det nye Europa": - Polen har en rask økonomisk og teknologisk utvikling, og en tidlig posisjonering med produksjonskapasitet tilpasset markedet er viktig for Ibas. Polen er et marked med et lavere kostnadsnivå, og det nye laboratoriet vil håndtere saker som ellers ikke hadde vært mulig å gjennomføre i andre Ibas-laboratorier. Selskapet vil også være godt posisjonert for å håndtere datarekonstruksjonssaker i de Baltiske stater, Ungarn, Tsjekkia og Slovakia, heter det i Ibas-meldingen.

- Etableringen i det tidligere østeuropeiske markedet er en riktig forretningsmessig og naturlig utvikling for Ibas. Vi har store forventninger til markedet, og et nytt laboratorium i et lavkostnadsland vil bidra til å øke totalmarkedet for Ibas. Det vil igjen forsterke Ibas i Norge, og befester vår ledende posisjon i Europa, sier adm. direktør Bjørn Arne Skogstad i Ibas AS.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.