Ibas' filsletter er CESG-sertifisert

Sertifiseringen øke mulighetene for å gjøre den norske filsletteren til eksportslager.

Ibas' filsletter er CESG-sertifisert

Sertifiseringen øke mulighetene for å gjøre den norske filsletteren til eksportslager.

Ibas har fått sin filsletter OntrackEraser sertifisert av det britiske organet CESG (Communications-Electronics Security Group). CESG oppfattes som Europas strengeste sertifiseringskrav.

Produktsjef Henrik Andersen i Ibas sier at godkjennelsen er en offisiell garanti fra britiske myndigheter på at den nye OntrackEraser sletter absolutt alle data.

– Dette viser at produktet holder det det lover, noe som er særlig viktig fordi vi nå er i ferd med å lansere OntrackEraser verden over gjennom KrollOntrack systemet, sier han i en pressemelding.

CESG er underlagt Government Communications Headquarters i Storbritannia. Blant oppgavene er å teste og sertifisere produkter som skal brukes i offentlig sammenheng samt å utvikle sikre metoder for informasjonsutveksling.

I sin markedsføring for OntrackEraser peker Ibas på at mange bedrifter tyr til «slegga» for fysisk å ødelegge datautstyr som har vært brukt til å oppbevare følsomme data.

Ibas mener dette er uholdbart. For det første fordi fullt ut brukbart utstyr som andre kunne hatt bruk for, ødelegges og blir til en miljøbelastning i stedet for å komme til nytte. For det andre fordi det ofte er fåfengt å bruke «slegga».

– Det er fullt mulig å fremskaffe data fra utstyr som er fysisk ødelagt.

OntrackEraser gjør det mange tror de får til ved å omformatere disken.

– Formatering sletter kun innholdsfortegnelsen, mens dataene blir liggende igjen lett tilgjengelig på maskinen. Profesjonell programvare for sletting av data fjerner derimot alle spor, slik at utstyret trygt kan resirkuleres og brukes av andre, sier Andersen.

    Les også:

Til toppen