Ibas sletter data for Forsvaret

Datasikkerhetsselskapet Ibas har inngått en rammeavtale med Siemens Business Services om å utføre sikker datasletting på graderte PC-er som det norske Forsvaret vil resirkulere de neste fire årene.

Siemens Business Services er hovedleverandør av datamaskiner til Forsvaret, og selskapet vil også håndtere all logistikk ved resirkulering av de utrangerte PC'ene.

Ibas sin leveranse i denne avtalen består av spesialdesignet sletteverktøy Expert Eraser. Hele prosessen gjøres i Forsvarets egne lokaler, før maskinene sendes til resirkulering.

- Vi håper avtalen kan virke som et viktig referanseprosjekt for både offentlige sektor og private virksomheter, som foreløpig ikke har tatt sikkerhetsrisikoen ved utskifting av datautstyr på alvor, sier administrerende direktør Bjørn Arne Skogstad i Ibas.

Ifølge Ibas er det komplisert å fjerne all informasjon på harddisken med den struktur og oppbygging som dagens operativsystemer har. Flere av kommandoene bare endrer strukturen på disken, og lar det meste av dataene være intakt og mulig å rekonstruere med tilgjengelig programvareverktøy.

Til toppen