IBAS-topp starter nytt dataredningsselskap

Nå får norske IBAS konkurranse fra en storaktør innen dataredning. Konkurrenten ledes av en tidligere IBAS-sjef.

Med bakgrunn i stor etterspørsel etter datarekonstruksjonstjenester fra bedrifter og organisasjoner over hele Skandinavia, åpner nå det verdensledende firmaet innen datarekonstruksjon, Vogon International Ltd, laboratorier i Norden.

Tidligere salgssjef i Kongsvinger-selskapet IBAS, Tom Sjølie , tar dermed opp konkurransen med sin gamle arbeidsgiver når han nå leder britiske Vogons inntog i Norden.

Vogon Norge vil tilby alle tjenester innen datarekonstruksjon, datakonvertering og data-etterforskning fra regionskontoret for hele Skandinavia i Oslo.


- Vi startet opp i det stille i Norge den 1. januar. Foreløpig er vi tre ansatte, ved siden av meg er det to teknikere, men tilgangen på jobber er allerede såpass stor at vi må utvide staben. Nå lyser vi først ut en stilling innen kundeservice, så får vi se hvordan det går. Vi har sørget for å leie lokaler som raskt kan utvides dersom behovet for det melder seg - totalt er det vel plass for en åtte-ti stykker, det vil vel holde et år eller to, sier Sjølie til digi.no.

Tom Sjølie har over 15 års erfaring fra databransjen og lang erfaring innen datarekonstruksjon - senest som salgssjef i Ibas, et selskap Sjølie nå blir en direkte konkurrent til.

Vogon Norge vil vil i første omgang konsentrere seg om rekonstruksjon av ødelagte disker, taper og RAID-løsninger, samt datakonverteringsoppdrag og datarekonstruksjon etter virusangrep. Det nye laboratoriet i Skandinavia kommer i tillegg til kontorene i Oxford, England; Munchen, Tyskland og USA.

- Vi har etablert en komplett datarekonstruksjonslab som vil kunne utføre alle tjenestene som tilbys av Vogon internasjonalt. Vi håndterer alt som kommer inn, det meste kan vi fikse selv, men til å begynne med må vi vel regne med at de tyngre taperekonstruksjonssakene sendes til England. Etter hvert vil vi også kunne ta på oss dataetterforskning i kriminalsaker. Det kan vi gjøre fordi vi har en enorm tilgang på kompetanse fra moderselskapet i England. Dersom behovet skulle melde seg, setter det seg folk på flyet fra England med en gang, sier Sjølie og viser til at Vogon i England samarbeider med britisk politi om opprullingen av den store barnepornosaken som dukket opp i fjor.

Vogon har omfattende teknologisamarbeid med alle de store datalagringsleverandørene, dette omfatter HP/Compaq, Imation, Network Association, Samsung, Seagate, Silicon Graphics Inc., Sophos, Sun Microsystems og Western Digital.

Til toppen