Ibas vil la kundene gjenopprette selv

Ibas tilbyr to pakker fra sin nye eier Kroll, for å la kunder gjenopprette tapte data på egenhånd.

Ibas tilbyr to pakker fra sin nye eier Kroll, for å la kunder gjenopprette tapte data på egenhånd.

Det norske datasikkerhetsselskapet Ibas ble i vinter en datter til det internasjonale konsernet Kroll Ontrack. I en pressemelding kunngjør Ibas at det tilbyr to verktøy fra Kroll, som begge skal gjøre det mulig for kyndige kunder å gjenopprette tapte data på egenhånd, uten å sende diskene til Ibas.

De to produktene er henholdsvis EasyRecovery som beskrives som en «komplett løsning for datarekonstruksjon», og Ontrack PowerControls som beskrives som et verktøy «for å kopiere, gjennomsøke, gjenopprette og analysere e-post data direkte fra Microsoft Exchange Server sikkerhetskopier, databaser og informasjonsarkiver».

– Sett i lys av et voksende datalagringsmarked, er det viktig for Ibas å tilby gjør-det-selv programvare til kunder som selv har nok kunnskap til å gjenopprette tapte data. Spesielt vil EasyRecovery være et kjærkomment produkt for mengder av privatkunder og mindre virksomheter som henvender seg til Ibas for å få hjelp til å redde viktig informasjon, sier Erik Nilssen, produktsjef i Ibas, i pressemeldingen.

Blant modulene i EasyRecovery er:

  • DataRecovery for å gjenopprette filer, kataloger eller komplette partisjoner uten risiko for å miste ytterligere informasjon.
  • FileRepair for å reparere filer som er tilgjengelige men som ikke lar seg åpne. Verkøyet lager nye lesbare filer fra ødelagte filer av typen zip, Access, Excel, Powerpoint og Word.
  • EmailRepair åpner filer i Outlook, Outlook Express og zip som er tilgjengelige men ikke mulig å åpne på vanlig måte. Man kan gjenopprette slettede meldinger og reparere korrupte dbs-filer fra Outlook Express, og korrupte prosent- og ost-filer fra Outlook.

PowerControls er et verktøy for å tilbakeføre tapte, slettede og arkiverte e-postbokser fra umonterte lagerfiler i Exchange, uten å kjøre tidkrevende bulkoperasjoner på utvalgte postbokser. En effektiv søkemotor gjør det mulig å finne fra til spesifikke e-postmeldinger, og gjenopprette dem enkeltvis.

Til toppen