IBM-aksjen spretter oppover

Gode kvartalstall og framfor alt gode utsikter ga gjenklang på Wall Street.

IBM-aksjen spretter oppover

Gode kvartalstall og framfor alt gode utsikter ga gjenklang på Wall Street.

IBM skulle egentlig ventet til 16. oktober med å publisere sine tall for tredje kvartal, men fant øyensynlig ut at det kunne gjøre seg med litt solskinn i finansverdenen.

I en kunngjøring i går fortalte IBM at resultatet etter skatt økte med 20 prosent fra tredje kvartal i fjor, til 2,8 milliarder dollar. Det svarer til et resultat per aksje på 2,05 dollar, bedre enn analytikerens forventning på 2,02 dollar.

Spekulantene smilte enda breiere da de fikk høre IBMs utsikter for hele året: Selskapet fastholder at resultatet for 2008 vil ligge 22 prosent over fjorårets, tilsvarende 8,75 dollar per aksje.

Kunngjøringen kom etter børsens stengetid. I den påfølgende aksjehandelen spratt IBM-aksjen opp 5,45 dollar til 96 dollar. I løpet av børsdagen hadde kursen falt 5,10 dollar.

Børsen vektla ikke at omsetningen bare økte med 5 prosent, til 25,3 milliarder dollar, hvorav svak dollarkurs forklarer 3 prosentpoeng. Analytikerne hadde ventet en økning på 10 prosent, til 26,5 milliarder dollar. Analytikerne er samstemt i at IBM framstår som nærmest krisefri sone.

Rundt 25 prosent av IBMs omsetning går til finanssektoren.

IBM lover en mer detaljert gjennomgang av kvartalstallene 16. oktober, da regnskapet publiseres i sin helhet.

    Les også:

Til toppen