Abonner
KARRIERE

IBM-ansatte tvinges til ekstra ferie

Svakt maskinvaresalg skviser giganten.

Salget av IBMs maskinvare har vært fallende, noe som gjør at selskapet nå sender en rekke amerikanske ansatte på tvungen ferie - med redusert lønn. På bildet pakkes en zEnterprise opp.
Salget av IBMs maskinvare har vært fallende, noe som gjør at selskapet nå sender en rekke amerikanske ansatte på tvungen ferie - med redusert lønn. På bildet pakkes en zEnterprise opp. Bilde: IBM

Flertallet av dem som jobber med maskinvare i IBM i det amerikanske markedet har blitt beordret til å ta en ekstra friuke, med redusert lønn. Årsaken? IBM må kutte kostnader for å demme opp for et fallende server- og maskinvaresalg.

Den forlengede ferien gjelder samtlige maskin-vare ansatte, alt fra innkjøp til utvikling, og de vil bare få utbetalt en tredjedel av lønnen i den ekstra ferieuken. De som er på direktørnivå vil ikke få utbetalt lønn overhodet for den ekstra friuken, melder Bloomberg News.

IBM sliter med å få kostnadsbildet på maskinvaredivisjonen sin til å henge sammen. I andre kvartal falt salgsinntektene med 12 prosent, til 3,76 milliarder dollar, i forhold til samme periode i fjor.

Ekstraferien kommer etter at IBM har brukt mer enn 1 milliard dollar på å restrukturere sin globale arbeidsstokk. Mer enn 3.300 stillinger har blitt kuttet i USA og Canada den siste tiden, ifølge IBMs ansatte-organisasjon Alliance@IBM. Også i Norge har det blitt færre IBM-jobber. Som digi.no kunne avsløre før sommeren har sluttpakkene også kommet på bordet ved det norske hovedkontoret.

Tidligere adm. direktør for IBM Norge, Morten Thorkildsen, sa den gangen at dette var frivillige pakker og at oppsigelser ikke var planlagt.

– Vi gjør visse tilpasninger til en global struktur, bekreftet Morten Thorkildsen den gangen.

    Les også:

Les mer om: