IBM åpner koden til etterspurt rammeverk

Åpen kildekodemiljøet skal får mer å tilby funksjonshemmede. Dette bidrar IBM med.

IBM åpner koden til etterspurt rammeverk

Åpen kildekodemiljøet skal får mer å tilby funksjonshemmede. Dette bidrar IBM med.

IBM kunngjorde denne uken at selskapet har donert selskapets Accessibility Tools Framework (ACTF) til Eclipse Foundation.

ACTF er et samling av verktøy og byggesteiner utviklet av IBM. Ved å bruke rammeverket, skal utviklere enklere kunne lage programvare for funksjonshemmede og verktøy for å teste tilgjengeligheten, i stedet for å måtte lage dette fra bunnen av.

ACTF inneholder tilgjengelighetsteknologi beregnet for gjenbruk, i tillegg til standardisert design og programmeringsgrensesnitt. I første omgang vil ACTF støtte innhold basert på HTML, OpenDocument Format (ODF), Flash, grafiske brukergrensesnitt for Java-applikasjoner basert på Java Swing og Eclipse SWT, samt tilgjengelighets-APIer som Microsoft Active Accessibility (MSAA) og IAccessible2 for å tilby forent tilgjengelighet til både webinnhold og applikasjoner.

    Les også:

Initiativet har allerede fått mange støttespillere. Dette inkluderer en rekke nasjonale foreninger for blinde, i tillegg til aktører som Adobe, Mozilla, SAP, SAS Institute og flere tekniske universiteter og institusjoner.

Mer informasjon om Accessibility Tools Framework-prosjektet finnes her.

Til toppen