IBM åpnet RFID-senter i Europa

IBM har åpnet et senter i Frankrike der kunder kan teste løsninger med RFID-brikker.

IBM har åpnet et senter i Frankrike der kunder kan teste løsninger med RFID-brikker.

Torsdag åpnet IBM et europeisk senter for RFID-testing og -løsninger i La Gaude i Frankrike. Tilsvarende «RFID Testing and Solution Center» er åpnet i Gaithersburg i USA og i Tokyo i Japan.

IBM satser hardt på å utvikle systemer for å håndtere RFID-merkede gjenstander, ut fra forutsetningen om at slik systemer kan bidra til å redusere driftskostnader og oppnå større gjennomsiktighet i kompliserte prosesser.

I tillegg til testing tilbyr IBMs RFID-sentrer rådgivning og hensiktsmessige demonstrasjoner som skal bidra til at kundene unngår typiske problemer når de skal implementere de nye radiobrikkene.

IBM har satt sammen flere prototyper rettet mot spesielle bransjer, blant dem legemidler, detaljhandel, logistikk, produksjon, elektronikk, offentlig forvaltning og transport.

IBM har partneravtaler med over 25 andre selskaper som er aktive innen RFID, blant dem Philips, Intermec, Intel, Matrics og Symbol. I mai i år kunngjorde analyseselskapet AMR Research rapporten RFID in Consumer Products der det konkluderes med at ingen tilbyder av RFID kan betraktes som lav-risiko partner, men at IBM og Accenture har mest erfaring i å implementere RFID.

    Les også:

Til toppen