IBM-avtale avslører neste Nintendo-maskin

I kampen mot Sony og Sega har Nintendo inngått noen uventede allianser. Torsdag offentliggjorde selskapet to avtaler som gir en snikpremiere på hva Nintendo skal servere høsten år 2000.

I kampen mot Sony og Sega har Nintendo inngått noen uventede allianser. Torsdag offentliggjorde selskapet to avtaler som gir en snikpremiere på hva Nintendo skal servere høsten år 2000.

IBM er mest kjent for stormaskiner og blå dresser, men nå skal det bli mer lek og moro. Torsdag undertegnet IBM og Nintendo en avtale om at spillmaskin-produsent skal bruke IBMs PowerPC-prosessor i sin neste maskin, skriver amerikanske nyhetsmedier.

Dolphin, som maskinen foreløpig heter, er Nintendos mottrekk mot Sony Playstation og den kommende arvtakeren Playstation 2 som selskapet skal lanseres 9. september i år (se peker til tidligere sak nedenfor eller i margen til høyre). Sammen med Sega kjemper de to selskapene om hvem som skal dominere den sterkt voksende spillmaskin-bransjen de nest fire til fem årene.

Nintendo skal bruke en 400 MHz-versjon av den prosessoren IBM blant annet brukte i sjakkdatamaskinen Deep Blue som i 1997 klarte å slå den russiske stormesteren Gary Kasparov. PowerPC er også motoren i hele RS/6000-serien, IBMs Unix-arbeidsstasjoner.

Nintendo offentliggjorde også en samarbeidsavtale med elektronikkgigantene Matsushita, som skal supplere to viktige deler til Dolphin-maskinen. Matsushita gjør det klart at Dolphin både får en DVD-spiller og en Internett-del, noe som gjør Dolphin til noe mer enn en spillmaskin. Med DVD-spilleren vil maskinen gi både videofilmer og spille musikk samtidig som den blir et billig Internett-alternativ til PC-er.

Dermed er scenen satt for neste slag i spillmaskin-bransjen, for de to andre leverandørene har allerede valgt partnere. Sony jobber sammen med Toshiba mens Sega har alliert seg med Hitachi og NEC.

Peter Main, Nintendos-sjef i USA, vil ikke love noen pris, men sier at 200 dollar (1500 kroner) er en viktig grense for konsumenter, skriver Wall Street Journal. De tre store spillprodusentene presses på pris av stadig billigere PC-er.

Til toppen