BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM-avtale gir lys i Novells tunnel

IBMs valg av Novell-programvare for sine web-akseleratorer lyser opp i en tilværelse preget av nok et kvartal med røde tall for leverandøren av nettjenester.

25. mai 2001 - 11:58

Kvartalet fram til 30. april var det andre i Novells avvikende regnskapsår. Analytikerne hadde forventet et lite pluss på rundt 10 millioner dollar. I stedet ble det et betraktelig minus. Omsetningen var 241 millioner dollar, tapet 151 millioner dollar. 142 millioner av tapet skyldes nedskrivninger av kapitalinvesteringer. Samme kvartal i fjor ga en omsetning på 302 millioner dollar og en gevinst på 45 millioner dollar, hvorav 35 millioner var en engangsinnbetaling på royalty. Omsetningen i Novell har falt jevnt fem kvartaler på rad. Det er omsetningen i USA som trekker ned. Toppsjef Eric Schmidt mener selskapets strategi er korrekt, og at omsetningssvikten skyldes dårlige tider.

Novell gjennomgår en omstillingsprosess i produkt, profil og bemanning. Det legges større vekt på programvare for nettverkstjenester - katalog, cache, sikkerhet og så videre - og mindre vekt på nettoperativsystemet NetWare. Det legges større vekt på å kombinere programvare med rådgivning, og mindre vekt på å selge ferdige pakker. Det nedbemannes kraftig, og trappes ned på reiser og markedsføring.

IBM kunngjorde tirsdag at selskapet var valgt caching programvare fra Novells datter Volera til en ny serie web-akseleratorer eller cache servere. Volera ble valgt i konkurranse med blant andre Inktomi, som brukes på tilsvarende apparater fra Hewlett-Packard og Compaq. IBM begrunnet valget av Volera med bedre forhold mellom pris og ytelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.