IBM avverger ormer med "Billy Goat"

IBMs forskere i Zürich har utviklet et nytt middel mot dataormer, døpt "Billy Goat" – eller "Blåmann".

IBMs forskere i Zürich har utviklet et nytt middel mot dataormer, døpt "Billy Goat" – eller "Blåmann".

Ifølge Information Week har IBM Zurich Research Laboratory utviklet et nytt middel mot dataormer. Middelet er døpt "Billy Goat" (den populære amerikanske betegnelsen på geitebukk, tilsvarende det i dette tilfellet svært treffende "Blåmann" på norsk) og skal allerede ha bevisst sin funksjonsdyktighet gjennom flere måneders vern av hele IBM-konsernets nettverk.

Nylig er det også innledet betatesting hos den sveitsiske internettilbyderen Bluewin, datter til det tidligere nasjonale televerket Swisscom.

Billy Goat virker gjennom løpende analyser av internettrafikk. Det identifiserer mønstre som dirigeres mot internettadresser som ikke svarer til bestemte datamaskiner, og prøver å verne seg mot trafikk fra datamaskiner som prøver å infisere andre. Programvaren skal være i stand til å fange opp nye ormsignaturer automatisk. I forhold til snokvarslere i handelen i dag, skal oppdagelsesraten være høy, samtidig som tallet på false alarmer er mindre. Utprøvingen hos Bluewin skal både bidra til å finpusse koden, og til å gi gode ideer til hvordan et ferdig produkt vil kunne markedsføres.

IBM tenker seg Billy Goat både som en del av Tivoli-familien, og som en driftet tjeneste.

Til toppen