BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM blir flinkere på å finne like navn

IBM satt klokelig stille under dotcom-årene, men nå kjøper de seg stadig nye nisjeaktører. Sist ut er en spesialist på navn.

20. mars 2006 - 08:53

IBM var en av de helt få som holdt hodet kalt under dotcom-årene etterhvert som prisene steg og avholdt seg fra avkjøp. Men siden 2001 har selskapet kjøpt 17 små og mellomstore aktører, primært for å sikre seg nisjeteknologi.

Oppkjøpene understreker en sterk trend de siste to årene - de aller største aktørene i bransjen handler nå bredt. Oracle har handlet både store selskaper og teknologileverandører, mens aktører som Microsoft, SAP og altså IBM kjøper nisjeselskaper for å sikre seg nye teknologi.

På fredag meldet IBM at man har kjøpt opp Language Analysis Systems (LAS). Selskapet lager nisjeprogramvare for en virkelig sammenkoblet verden - deres systemer brukes til å sammenligne navn og aliaser på tvers av språk og kulturer for å få konsolidert data.

LAS-teknologien kan blant annet brukes til å bekjempe hvitvasking og annen finansiell svindel, mener selskapet. LAS sitter på en base på en milliard innsamlede selskapsnavn, personnavn, titler, og forskjellige versjoner og feilstavinger av alt sammen.

IBMs har i det siste kjøpt opp iPhrase, DWL og SRD.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra