IBM dropper Comdex

Jason Chudnofsky, sjef for det som heretter skal hete ZD Comdex, bekrefter i en pressemelding at IBM og Lotus ikke vil delta på de store Comdex-messene framover.

I USA holdes Comdex-messer hver vår og hver høst. Særlig høstens begivenhet i Las Vegas regnes som en generalforsamling for den globale databransjen, selv om en så betydelig aktør som Compaq har nektet å delta siden 1991.

InfoWorld Electric var det første fagtidsskriftet som skrev om dette, i andre uke i desember. De siterte kilder innen IBM og Lotus som forklarte at selskapene hadde vurdert hva de fikk igjen for alle ressursene som gikk med til en deltakelse på Comdex, og funnet at det ikke var bryet verdt.

Bill Hughes, sjef for IBMs Personal Systems-avdeling, uttalte da at Comdex var oppfattet som primært produktorientert, mens IBMs budskap var primært løsningsorientert. IBM vil derimot styrke sin tilstedeværelse på CeBIT-messen i Hannover i mars.

En annen tungvekter som har holdt seg unna Comdex, er Netscape.

I en satirisk kommentar, peker Cnets "ryktekommentator" Skinny DuBaud på at to hensyn kan ha fått IBM til å skifte standpunkt: Ikke bare rasjonelle hensyn, men også at arrangøren lot en konkurrent overta en stand IBM mente å ha hevd på.

Til toppen