BEDRIFTSTEKNOLOGI

- IBM er del av Jini-fellesskapet

- Det er ingen konflikt mellom IBM og Jini slik ZDnet gir inntrykk av, sier IBMs Java-sjef Simon Phipps til digi.no.

Eirik Rossen
12. feb. 1999 - 13:27

Jini er Suns teknologi for nettverk, der tilkoplede enheter spontant oppdager hverandre og forteller om hva slags tjenester de kan tilby. 

- Vi kunngjorde vår støtte til Jini på Suns lansering i San Francisco i januar, sier Phipps.

Simon Phipps, IBMs Java-evangelist
Simon Phipps, IBMs Java-evangelist. Foto: Eirik Rossen

- Vi står ved den forpliktelsen og vi kommer til å utvikle vår deltakelse i Jini-fellesskapet. Prinsippet som Jini bygger på, ressursoppdagelse (resource discovery), ser vi på som svært viktig, og vi mener Jini kan brukes til masse nyttige ting.

I sin artikkel, skrev ZDnet at IBM ikke har lisensiert Jini, og at IBM ikke har til hensikt å bygge Jini støtte i selskapets allment anerkjent Java-utviklingsverktøy Visual Age for Java. Med utgangspunkt i disse kjensgjerningene ble det sådd tvil om hvor opptatt IBM egentlig er av Jini.

- Vi har ikke lisensiert Jini ennå, fordi vi er ikke kommet til det stadiet i vår evaluering og vårt øvrige arbeid med produktet. Det er søkt å bruke dette som påskudd til å konstruere en konflikt. Det finnes overhodet ingen Jini-fiendtlighet innen IBM, sier Phipps til digi.no.

Når det gjelder manglende Visual Age-støtte til Jini forklarer Phipps - hvis offisielle tittel innen IBM er "chief Java evangelist" - at det er en rekke spesialiteter som Visual Age ikke støtter, blant dem T-Spaces, IBMs egen eksperimentering med spontane og selvhelbredende nettverk.

- Visual Age er uansett et utmerket verktøy for å lage Java-programmer, også mot Jini, avslutter Phipps.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.