KARRIERE

IBM-fagforening lagt ned

Kroken på døra etter mangeårig kamp om å beholde arbeidsplasser i USA.

Alliance@IBM gir opp etter 17 års kamp om å organisere amerikanske IBM-ansatte. Bildene er fra ulike demonstrasjoner gjennom mange år.
Alliance@IBM gir opp etter 17 års kamp om å organisere amerikanske IBM-ansatte. Bildene er fra ulike demonstrasjoner gjennom mange år. Bilde: Alliance@IBM
7. jan. 2016 - 09:56

Dette er klart etter at fagforeningen mandag kunngjorde sin oppløsning.

Communications Workers of America (CWA) Local 1701, bedre kjent som Alliance@IBM, har siden 1999 forsøkt å organisere teknologikjempens amerikanske ansatte.  De kjempet særlig mot offshoring av arbeidsplasser til utlandet.

- Mange år med jobbkutt og synkende medlemstall har satt sine spor. IBMs ledelse har overkjørt ansatte og deres familier. Vi prøvde å presse tilbake når vi kunne, men klarte ikke å mobilisere nok folk til å endre arbeidsforholdene eller avverge de massive stillingskuttene, heter det i en uttalelse fra Lee Conrad på foreningens Facebook-sider.

Han er en pensjonert IBM-er som fungerte som nasjonal koordinator for Alliance@IBM.

Fagforeningen klarte aldri å mobilisere mange. På høyden hadde de 4-500 medlemmer, noe som ved inngangen til året var redusert til under 200. Alliance@IBM har likevel vært en viktig og mye sitert kilde, som jevnlig har offentliggjort kontrete tall og planer om oppsigelser og omorganiseringer i Store blå.

På midten av 1980-tallet hadde IBM så mange som 230.000 ansatte i USA. Samtidig som selskapet har utvidet kraftig i andre land er antallet, ifølge Lee Conrad, nede i 71.000 amerikanske stillinger. IBM oppgir i sin nyeste årsrapport (2014-tall) at de har 380.000 ansatte globalt.

(Kilder: PostBulletin, Pughkeepsie Journal, Computerworld.com)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.