IBM får opp farten på sine bladservere

IBM får opp farten på sine bladservere

IBM innfører ny teknologi som gir langt mer båndbredde i systemer med BladeCenter H.

IBM lanserte i går en utvidelse til sine bladservere av typen BladeCenter H, for høyytelsessystemer.

«Virtual Fabric Architecture» omfatter nye teknologier for sammenkopling, samt driftsverktøy. Hensikten er å øke farten på dataoverføringer mellom bladservere. Ifølge IBM skal de ha oppnådd 43 prosent høyere systembåndbredde enn det som er mulig i den konkurrerende arkitekturen til HP.

IBMs bladserversystemer er i praksis avhengig av svitsjer og broer fra andre leverandører. IBM samarbeider følgelig med Nortel, Cisco og QLogic for at aktuelle produkter fra dem skal få tilført «Virtual Fabric Architecture». Disse produktene omfatter svitsjer og broer i både Fibre Channel og 10G Ethernet.

I tillegg tilføres Virtual Fabric til to nøkkelkomponenter fra IBM selv, henholdsvis BladeCenter Address Manager og Multi-Switch Interconnect Module.

BladeCenter Address Manager gjør det mulig å tilordne programvarestyrte Ethernet- og Fibre Channel-adresser i tillegg til dem bladserverne er utstyrt med i maskinvaren.

Multi-Switch Interconnect Module er en enhet som skyves inn i høyhastighetsspor i bladserverchassiset, og som dobler tallet på tilgjengelige Fibre Channel- og Ethernet-forbindelser til hvert blad.

Mye av filosofien bak Virtual Fabric, er med andre ord å øke antallet forbindelser for å øke den samlede båndbredden.

Til toppen