IBM: - Feilen ligger i P-III Xeon

IBM mener at flere av Pentium III Xeon-modellene har feil som gjør det vanskelig å bygge ekstra kraftige servere.

IBM mener at flere av Pentium III Xeon-modellene har feil som gjør det vanskelig å bygge ekstra kraftige servere.

Intel har i lengre tid slitt med å få enkelte av Pentium III Xeon-modellene til å fungere i åtteveisservere, det vil si servere med åtte like prosessorer. Selskapet har hevdet at feilene ikke ligger i prosessorene, men i brikkesettene som sitter på Intels hovedkort i maskinene.

Stefan Normark, nordisk produktansvarlig ved IBM, forteller til Computer Sweden at dette ikke stemmer og at det er i prosessorene feilen sitter.

Les også:

Prosessorene det er snakk om har en klokkehastighet på 550 MHz og sekundært hurtigminne på en halv megabyte. Intel har tidligere løst problemet som var forbundet med 1 MB-prosessoren, mens 2 MB-utgaven har vært feilfri helt fra starten.

Compaq, derimot, opplever ikke slike problemer. Men Compaq benytter sitt eget hovedkort. Selskapet mener derfor at problemene må være forbundet med hovedkortet.

- Det er mulig at Xeon-prosessorene er følsomme for lave signaler, men signalene blir i så fall ikke så lave på våre hovedkort, ettersom problemet ikke eksisterer på våre servere, sier markedssjef hos Compaq i Sverige, Niklas Johnson, til Computer Sweden.

Intels talsmann, Toivo Röjder, produktansvarlig for selskapet i Sverige, kan ikke forklare hvorfor problemene oppstår. Ifølge Computer Sweden ser han likevel ikke helt bort fra at det kan være at problemet ligger i prosessorene.

Til toppen