IBM fikk til sin siste OL-web

Infrastrukturen og IT-tjenestene som IBM sto for under OL i Sydney, fungerte prikkfritt, selv med 11,3 milliarder hits mot forventet 6,5 milliarder.

Infrastrukturen og IT-tjenestene som IBM sto for under OL i Sydney, fungerte prikkfritt, selv med 11,3 milliarder hits mot forventet 6,5 milliarder.

Statistikken gjelder perioden fra 13. september til 1. oktober. For første gang opplyser IBM også om tallet på sidevisninger - 230 millioner - og at tallet på unike besøkende var 8,7 millioner. Olympics.com var det eneste nettstedet som ga en utførlig resultattjeneste for hver idrettsgren, hver deltaker og hvert land. Nettstedet er stadig aktivt, og betjener i disse dager Paralympics.

Bortsett fra klager fra blinde og synshemmede, vanker det bare ros til IBM etter OL i Sydney. Ifølge Allen Weiner i NetRatings var det ingen svikt i noen av tjenestene. All informasjon var aktuell og ajourført, og selv ikke trafikktopper ga uakseptable ventetider.
Les mer om klagene fra blinde og svaksynte:
Olympics.com er uoversiktlig for blinde
Blinde varsler søksmål mot Olympics.com

På den mest trafikkerte dagen 26. september registrerte IBM 874,5 millioner hits på Olympics.com, mot 646 millioner hits for hele Nagano OL i 1998.

Landene som genererte mest trafikk var USA med 38 prosent, Australia med 17 prosent, Canada 7 prosent, Storbritannia 5 prosent og Japan 3 prosent. Tyskland, Italia, Kina og Frankrike sto for 2 prosent hver.

Av spesialtjenestene kan nevnes "Fanmail" som genererte 371.654 e-postmeldinger til deltakerne - den australske svømmeren Ian Thorpe, den italienske taekwondomesteren Claudio Nolano og den australske løpersken Cathy Freeman fikk flest - og tjenesten som lot deltakerne snekre sine egne hjemmesider. Det ble opprettet 4237 hjemmesider, hovedsakelig ved deltakere fra Cuba, Russland og Ukraina.

Den største trafikktoppen kom onsdag 27. september klokka 15:19 lokaltid. Under landeveisrittet i sykling, mens Japan og Korea spilte bronsefinale i baseball, USAs og Russlands kvinner kjempet om gull i tennis, mottok nettstedet 1,2 millioner hits per minutt.

IBM er spesielt stolt av at det ble skrevet 13 millioner linjer med programvarekode spesielt for Sydney OL. Kvalitetssikringen av koden bidro til at oppetiden på nettsted, tjenester og infrastruktur ble 100 prosent. Nå er IBMs OL-eventyr slutt. Selskapet brøt forhandlingene med IOC om IT-tjenester til kommende OL.

Til toppen